ClickCease

Neos Core laat je samenwerken in VR

Tomáš ‘Frooxius’ Mariančík veroverde de derde plaats tijdens de Indiecade VR Jam in 2013 met “Sightline: The Chair”. Hij heeft daarna zeker niet stilgezeten en heeft onlangs een tipje van de sluier opgelicht van zijn nieuwe project Neos Core, of zoals hij het zelf noemt een “World Builder”.

In de eerste video over Neos Core legt Mariančík uit dat dit systeem gebaseerd is op een aantal andere ideeën en technieken met als doel een coöperatieve virtuele omgeving om content in te ontwerpen. Door gebruik te maken van de Unity 3D engine en meerdere gebruikers te koppelen is het mogelijk om verschillende mensen in dezelfde virtuele wereld te plaatsen.

Dat is op zich niet uniek, er bestaan al meerdere virtuele chat rooms, de makers van Second Life werken momenteel ook een dergelijk project. Maar Neos Core gaat nog een stapje verder.

Virtuele Participatie

Neos Core' Enables a World of Multi-User, Multi-device VR Collaboration –  Road to VREen belangrijk uitgangspunt voor Neos Core is het realtime koppelen van meerdere gebruikers in dezelfde virtuele omgeving. Omdat het doel is samen te werken aan creatieve projecten mag daarmee geen vertraging zijn.

Nu kunnen er al meerdere participanten inloggen en toegevoegd worden aan de VR omgeving. Met controllers kunnen ze realtime samenwerken aan één project. In de demonstratie is dit nog beperkt, in de komende maanden zullen er veel functies aan worden toegevoegd.

Je zou deze technologie bijvoorbeeld kunnen gebruiken bij een architectenbureau waarbij meerdere ontwerpers vanuit hun eigen standpunt kunnen werken aan één project. Als ze kunnen werken via internet hoeven ze niet eens op dezelfde plek te zijn om toch samen te werken.

Mariančík wil het “Core” systeem gratis aan gaan bieden aan zowel ontwikkelaars als gebruikers en middels hosting en ondersteuning geld verdienen. Op dit moment werkt het systeem lokaal met twee HTC Vive systemen en controllers, met een smartphone kun je in de ruimte “stappen” en meekijken. Later zal een verbinding via Wifi volgen.

Je kunt hier een lange demonstratie bekijken van het concept: https://youtu.be/FreMCnIHr7Y

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.