ClickCease
countryLogo Business
 • Deskundig advies
 • Betaal op factuur
 • 9,3/10 beoordeling door klanten
 • Wereldwijde levering
 • Gratis proefservice

De populairste remote expertise software voor RealWear

De populairste remote expertise software voor RealWear

Steeds meer bedrijven zoeken naar oplossingen om werken op afstand zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hiervoor komen veel bedrijven uit op de RealWear, een AR-headset die gespecialiseerd is voor werken op afstand en zijn focus voornamelijk op de industriële werkomgeving legt. Er is een breed scala aan software mogelijkheden beschikbaar in combinatie met de RealWear.

In dit artikel zal er een vergelijking gemaakt worden tussen de 5 meest gebruikte software oplossingen in combinatie met de RealWear: Argus, Remote Eye, Cisco Webex, Microsoft Teams en TeamViewer.

Om de verschillende software mogelijkheden met elkaar te kunnen vergelijken, is er een uiteenzetting gemaakt van de meest belangrijke features:

 • Integratie en login procedure
 • Groeps-call
 • Annotaties/markers
 • Video kwaliteit/Bandbreedte
 • PDF en/of foto’s sturen
 • Scherm delen

Argus

Integratie en login procedure

Argus maakt gebruik van een applicatie die op de RealWear geïnstalleerd wordt, in combinatie met een dashboard op het web. Wanneer een Argus licentie is verkregen, is de volgende stap om de Argus applicatie te installeren op de RealWear.

VR Expert | RealWear Remote expertise

Vervolgens koppelt u eenvoudig het device aan uw account, door middel van het scannen van een QR-code ofwel het invoeren van een PIN-code. Vervolgens kunt u meerdere devices koppelen binnen verschillende organisaties, waardoor overzicht in het device-management behouden blijft.

Groups-call

Met Argus is het niet mogelijk om een groeps-call op te zetten.

Annotaties/markers

Argus maakt het erg gemakkelijk om een annotatie/marker aan het beeld toe te voegen. Argus geeft haar gebruikers de keuze om ofwel een stip te plaatsen, ofwel te tekenen op het beeld. Ook is het met Argus mogelijk om een screenshot van het scherm te maken, hierop aantekeningen te zetten en deze vervolgens weer terug te sturen.

Argus Remote expertise aanwijzing

Aanpasbaarheid video kwaliteit

Het aanpassen van de videokwaliteit tijdens een call is een unieke eigenschap van Argus. Het gebruik van de RealWear is dus ook mogelijk op plekken zonder perfecte internetverbinding. Argus is geprogrammeerd om automatische opzoek te gaan naar de optimale verhouding tussen beeldkwaliteit en beschikbare brandbreedte. Ook kan de gebruiker zelf de videokwaliteit aanpassen tijdens een gesprek.

VR Expert Argus remote expertise voor RealWear

Bestanden en/of foto’s sturen

Het is erg eenvoudig om een PDF bestand of een foto naar de RealWear gebruiker te sturen via Argus. Het versturen van bestanden in 2 klikken is gemakkelijk, omdat Argus dashboard toegang geeft tot de bestanden die op uw computer staan.

VR Expert Argus Remote Expertise

Scherm delen

Het is bij Argus niet mogelijk om het gehele scherm te delen met de RealWear gebruiker.

Prijs

Het eerste device is bij Argus altijd gratis. Het testen van Argus is gemakkelijk en kosteloos, voordat er extra licenties aangeschaft worden. Argus is al beschikbaar vanaf €40 per device per maand. Ook geeft Argus haar klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen: hosted als SaaS, of on premise hosting.

Lees meer over hoe je de RealWear kan gebruiken in combinatie met Argus

Remote Eye

Integratie en login procedure

Net zoals Argus, maakt Remote Eye gebruik van een applicatie op de RealWear in combinatie met een dashboard op het web. Wanneer een Remote Eye licentie is verkregen, is de volgende stap om de applicatie van Remote Eye op de RealWear te installeren. Vervolgens koppelt u gemakkelijk uw device met uw account door middel van een 4-cijferige code.

Tot slot kunt u eenvoudig er voor kiezen om een nieuw device aan een specifieke expert te koppelen, ofwel aan de gehele organisatie. Dit maakt de integratie van Remote Eye binnen een bedrijf erg eenvoudig.

Groups-call

Via Remote Eye is het eenvoudig om een groeps-call op te zetten. Dit kan op twee manieren; door middel van een code of door middel van een link. De expert kan via het dashboard een uitnodigingscode aanmaken. De gebruiker die wil deelnemen kan vervolgens deze code invoeren op het Remote Eye dashboard via het groeps-call icoontje.

VR Expert Argus

Ook kan er een link gegenereerd worden voor de groeps-call. Hierdoor kunnen ook externe gebruikers toegevoegd worden tot de call. Externe gebruikers hebben echter geen toegang tot de Remote Eye-tools. Via Remote Eye is er geen limiet aan het aantal experts die aan een groeps-call kunnen deelnemen.

Annotaties/markers

Met Remote Eye is het mogelijk om een stip te plaatsen op een live videobeeld. Het beeld wordt dan 3 seconden stil gezet, waardoor vervolgens de stip op het juiste object blijft staan. Na deze 3 seconden, verdwijnt de stip weer. Daarnaast is het bij Remote Eye mogelijk om een marker/annotatie te maken op een afbeelding. Zo kan er bijvoorbeeld een screenshot van het beeld van de RealWear gebruik gemaakt worden, deze vervolgens weer gedeeld worden met de RealWear gebruiker om er tot slot annotaties/markers aan toe te voegen.

VR Expert RealWear annotaties

Aanpasbaarheid video kwaliteit

Het aanpassen van de beeldkwaliteit kan ook bij Remote Eye, net zoals bij argus. Het instellen van de optimale instellingen doe je helaas handmatig bij de Remote Eye.

Bestanden en/of foto’s sturen

Met Remote Eye is het mogelijk om een PDF bestand of een foto met de RealWear gebruiker te delen.

Scherm delen

Met Remote Eye is het mogelijk om het gehele scherm van de expert te delen met de RealWear gebruiker. Hierdoor kan de expert eenvoudig zijn scherm delen waardoor de RealWear gebruiker precies ziet wat de expert op dat moment open heeft op zijn computer.

Prijs

Remote Eye is beschikbaar vanaf €49 euro per device per maand. Een licentie voor een heel jaar bedraagt €499,80. Binnen deze licentie zit één expert-account en één smartglass user-account inbegrepen. Ook is het mogelijk om een extra expert- of user-account aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen €255 per account, per jaar.

Lees meer over hoe je de RealWear kan gebruiken in combinatie met Remote Eye

Cisco Webex

Integratie en login procedure

Cisco Webex maakt gebruik van een applicatie voor zowel de RealWear als voor op de computer. Het is daarnaast ook mogelijk om een webversie van Cisco Webex expert on demand te gebruiken. Wanneer het bedrijf al gebruikt maakt van andere diensten van Cisco Webex, dient er alsnog een extra licentie voor de expert on demand oplossing aangeschaft te worden.

Dit kan alleen rechtstreeks bij Cisco Webex, ofwel een officiële reseller gedaan worden. Wanneer er nog geen gebruik wordt gemaakt van Cisco Webex, dient er ook nog eerst een ‘’NU Meetings – Meetings Center’’ licentie aangeschaft te worden. Hierdoor is integratie van Cisco Webex niet de meest eenvoudigste optie van de verschillende software pakketten.

VR Expert Remote expertise

Groups-call

Bij Cisco Webex is het mogelijk om meerdere personen toe te voegen aan een bestaande call. Wanneer er een 1:1 verbinding is, is het mogelijk om tot 4 personen aan de call toe te voegen. Wordt er gebeld vanuit een team omgevingen, kunnen er tot 200 contacten aan het gesprek toegevoegd worden.

Annotaties/markers

Het is bij Cisco Webex on demand niet mogelijk om markers/annotaties te maken.

Aanpasbaarheid video kwaliteit

Het is niet mogelijk om de videokwaliteit aan te passen.

Bestanden en/of foto’s sturen

Met Cisco Webex is het mogelijk om een PDF bestand of een foto met de RealWear gebruiker te delen.

Scherm delen

Met Cisco Webex is het mogelijk om het gehele scherm van de expert te delen met de RealWear gebruiker. Hierdoor kan de expert eenvoudig zijn scherm delen waardoor de RealWear gebruiker precies ziet wat de expert op dat moment open heeft op zijn computer.

VR Expert | Remote Expertise

Prijs

Voordat er een Cisco Webex expert on demand add-on licentie aangeschaft wordt, dient de “NU Meetings – Meetings Center” licentie in bemachtigd te hebben. De kosten hiervan bedragen €17.86 per gebruiker, per maand. De kosten voor de expert on demand add-on licentie bedragen vervolgens €13.39 per gebruiker, per maand. De totale kosten ,voor gebruikers die nog geen gebruik maken van Cisco Webex, komen neer op €31.25 per gebruiker, per maand.

Lees meer over hoe je de RealWear kan gebruiken in combinatie met Cisco Webex

Microsoft Teams

Integratie en login procedure

Microsoft Teams gebruik van een applicatie voor zowel de RealWear als voor op de computer. Ook bij MS Teams is het mogelijk om een web-versie voor op de computer te gebruiken. Wanneer het bedrijf al gebruikt maakt van andere diensten van MS Teams, is integratie erg eenvoudig.

VR Expert Remote expertise Microsoft Teams

Wel is het handig om te bedenken met welk account er ingelogd wordt op de RealWear, omdat dit een verschillend account moet zijn als waarmee ingelogd is op de computer. Ook MS Teams maakt gebruik van een QR-code om het device te koppelen aan het account.

Groups-call

Via Microsoft Teams is het ook mogelijk om een groeps-call op te zetten in combinatie met de RealWear. Dit kan gedaan worden wanneer het account van de RealWear gebruiker is toegevoegd binnen de contacten van het account op de computer.

VR Expert RealWear Microsoft Teams

De expert plant vervolgens een Teamvergadering in met de gewenste contactpersonen. De RealWear gebruiker kan vervolgens eenvoudig tot de vergadering toetreden vanuit de MS Teams applicatie. Er kunnen tot 20 personen worden toegevoegd aan een MS Teams vergadering.

VR Expert Microsoft Teams

Annotaties/markers

Het is bij MS Teams alleen mogelijk om annotaties op een foto/screenshot aan te brengen die is verstuurd vanuit de RealWear gebruiker. In tegenstelling tot Remote Eye, worden deze annotaties niet live weergegeven. Nadat de annotaties zijn aangebracht, kan de expert op afstand de foto/screenshot weer terugsturen naar de RealWear gebruiker.

VR Expert Remote Expertise annotaties RealWear

Aanpasbaarheid video kwaliteit

Het is niet mogelijk om de videokwaliteit aan te passen.

Bestanden en/of foto’s sturen

Bij Microsoft Teams is het mogelijk om elk Microsoft Office 365 document, PowerPoint of Word bestand eenvoudig naar de RealWear gebruiker te sturen. Tevens stuurt u met MS Teams ook foto’s, screenshots en PDF-materiaal.

Scherm delen

Met Microsoft Teams is het mogelijk om het gehele scherm van de expert te delen met de RealWear gebruiker. Hierdoor kan de expert eenvoudig zijn scherm delen waardoor de RealWear gebruiker precies ziet wat de expert op dat moment open heeft op zijn computer.

Prijs

Microsoft Teams is inbegrepen in alle office-licenties van Microsoft. Omdat veel bedrijven al gebruik maken van Office 365, brengt het gebruik van Microsoft Teams in veel gevallen geen extra kosten met zich mee.

Lees meer over hoe je de RealWear kan gebruiken in combinatie met Microsoft Teams

TeamViewer

Integratie en login procedure

TeamViewer maakt gebruik van een applicatie voor zowel de RealWear als op de computer. Integratie van TeamViewer binnen het bedrijf gaat erg gemakkelijk; Wanneer beide applicaties gedownload zijn, is het invoeren van een ID code voldoende om beide accounts te verbinden.  Ook is het mogelijk om een QR code te scannen, waardoor de RealWear gebruiker een sessie kan aanvragen met een externe expert uit een vooraf ingestelde groep.

Groups-call

Met TeamViewer is het niet mogelijk om een groeps-call op te zetten.

Annotaties/markers

Met TeamViewer is het mogelijk om live 3D annotaties toe te voegen aan het beeld van de RealWear gebruiker. Het is mogelijk om pijlen, notities en highlights toe te voegen waardoor de instructies van de expert gemakkelijker te volgen zijn.

In tegenstelling tot Argus en Remote Eye, blijven annotaties ‘’plakken’’ op de aangegeven plekken met TeamViewer, zelfs als het beeld beweegt. Dit wordt mogelijk gemaakt door ‘’3D object tracking’’ die is ingebouwd in de TeamViewer Pilot.

Aanpasbaarheid video kwaliteit

Het is niet mogelijk om de videokwaliteit aan te passen.

Bestanden en/of foto’s sturen

Met TeamViewer is het mogelijk om verschillende bestandstypen, zoals afbeeldingen, PDF en screenshots, te versturen naar de RealWear gebruiker. Het gezamenlijk bekijken van een bestand in real time mogelijk in TeamViewer, waardoor de expert en de RealWear gebruiker weten dat ze de juiste informatie uit het bestand halen.

VR Expert RealWear Document sturen

Scherm delen

Met TeamViewer is het mogelijk om het gehele scherm van de expert te delen met de RealWear gebruiker. Hierdoor kan de expert eenvoudig zijn scherm delen waardoor de RealWear gebruiker precies ziet wat de expert op dat moment open heeft op zijn computer.

VR Expert RealWear Remote expertise

Prijs

Waarbij Argus en Remote Eye hun licentie berekenen per device, rekent TeamViewer dit aan de hand van de expert accounts. Teamviewer biedt alleen een jaar licentie aan. De kosten hiervoor bedragen €298,80, wat neerkomt op €24,90 per maand.

Overview

In onderstaand tabel wordt er een overzicht gegeven van alle bovengenoemde punten:

Argus Remote Eye Cisco Webex Microsoft Teams TeamViewer
Integratie en login procedure Applicatie + web dashboard Applicatie + web dasboard 2 Applicaties (web versie mogelijk) 2 Applicaties (web versie mogelijk) 2 Applicaties
Groeps-call Nee Ja, geen limiet Ja, tot 200 Ja, tot 20 Nee
Annotaties/markers Ja, live en op afbeelding Ja, alleen op afbeelding Nee Ja, alleen op afbeelding Ja, met ingebouwde 3D object tracking
Video kwaliteit/Bandbreedte Kwaliteit aanpasbaar Kwaliteit (handmatig) aanpasbaar Niet aanpasbaar Niet aanpasbaar Niet aanpasbaar
PDF en/of foto’s sturen Ja Ja Nee Ja Ja
Scherm delen Nee Ja Ja Ja Ja
Prijs Vanaf €40 per device per maand (eerste device gratis) vanaf €49 euro per device per maand Vanaf €17.86 per device per maand Inbegrepen bij alle office licenties €298,80 per expert account, per jaar (€24,90 per maand)

 

Heeft u nog vragen over de RealWear software oplossingen?
Neem dan contact op met een van onze Experts!

Cookie consent

Om de beste ervaring te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies. Door toestemming te geven voor deze cookies kunnen we gegevens verwerken, zoals welke pagina's op deze site worden bezocht. We gebruiken deze gegevens alleen voor onze eigen inzichten en maken geen gebruik van trackers van derden.

×
×

Winkelwagen