ClickCease

Nieuwe AR-hoofdtelefoon van Apple krijgt vermogen van Mac-niveau

Apple AR headset

De langverwachte AR-headset waar Apple naar verluidt aan werkt, heeft eindelijk een lanceringsdatum. Naar verluidt zal het apparaat in het laatste kwartaal van 2022 worden gelanceerd volgens de bekende analist Ming-chi Kuo. In maart voorspelde Kuo ijverig dat Apple zijn AR-headset in 2022 zal uitbrengen. Hij heeft de afgelopen dagen ook licht geworpen op enkele andere interessante functies en technische details over het apparaat.

Wat heeft Kuo gerapporteerd?

Kuo’s rapport hint naar het feit dat Apple mogelijk hetzelfde doet met zijn AR-toestel als het deed met de originele Apple Watch, iPad en iPhone. Het is waarschijnlijk dat de techgigant het apparaat volgend jaar zal aankondigen, maar zal waarschijnlijk veel tijd nodig hebben om het apparaat daadwerkelijk op de markt te brengen. Het is dus nog steeds beter om te duimen.

Kuo voorspelt dat de Apple AR headset zal worden uitgerust met de krachtige M1-chip, die gebruikers ongeëvenaarde rekenkracht zal bieden, vergelijkbaar met die van de Mac. De nieuwe processor zal het apparaat veel meer mogelijkheden geven dan de standaard Snapdragon XR-2 die te vinden is in de Pico Neo 3 Pro, HTC Vive Focus 3 en Oculus Quest 2. Verder zal het apparaat worden ontworpen om onafhankelijk te functioneren – wat betekent dat het geen iPhone of Mac nodig zal hebben. Tot slot zal het apparaat de eerste headset zijn die compatibel is met het Apple ecosysteem.

vr expert - apple m1 chip

AR en VR Functies

Volgens Kuo zal Apple’s AR-headset niet alleen augmented reality-functies hebben. Maar het apparaat kan ook diepgaande virtual reality-ervaringen weergeven. Dat komt doordat Apple 4K micro OLED displays zal gaan gebruiken, geproduceerd door Sony. Dat is bovendien mogelijk dankzij de krachtige M1-chip, die speciaal is ontworpen om het OLED-scherm te ondersteunen.

De reden dat Apple een aparte processor gebruikt voor de headset, is het ongelooflijke rekenproces van de headset – die aanzienlijk krachtiger is dan de iPhone. Kuo verklaarde ook dat Apple zich in het laatste kwartaal van 2022 richt op het ontwikkelen van iets dat een enorme hoeveelheid applicaties kan renderen. Dit is erop gericht om de iPhone geleidelijk maar toch volledig te vervangen in de komende tien jaar.

vr expert - apple ar headsets

Ook stelt Kuo dat het er tot nu toe op lijkt dat Apple’s AR-headset zal werken op standalone software. Dit betekent dat, ook al wordt het apparaat op de markt gebracht als een krachtig accessoire voor de iPhone of de Mac, het zijn eigen technologische ecosysteem zal hebben en onafhankelijk zal functioneren en een flexibele en meeslepende ervaring zal bieden

Wanneer kunnen we het verwachten?

Hoewel je misschien nog even moet wachten op de AR-headset van Apple, kun je troost putten uit het feit dat de techgigant zijn krachtige AR-apparaat eind 2022 op de markt zal brengen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.