ClickCease

Nieuwe Cryworks VR studio werkt met panorama video´s

De VR videoproducenten Within (voormalig VRSE) en Felix&Paul Studios hebben onlangs miljoenen opgehaald om hun positie in de opkomende panorama videomarkt te versterken. Nu is er weer een nieuw bedrijf met voormalig personeel van Hollywood giganten als Lucasfilm, Pixar, Disney en Digital Domain genaamd Cryworks. Met dit soort expertise mogen we wel iets bijzonders verwachten, wat is er nu bekend?

Cryworks begint rustig

Directeur Euan Macdonald vind het huidige aanbod aan VR video content nog beperkt. Het zijn veelal op zichzelf staande producties. Hij wil een zender oprichten met series in 360 graden. Hij wilt daarbij diverse partners betrekken. Verder is er nog weinig bekend over dit initiatief. De website laat momenteel alleen het logo zien, niet als panorama overigens.

Cryworks

Hoewel het CV van de oprichters indrukwekkend is zijn deze grote namen (nog) geen partners in het bedrijf, het zijn plekken waar deze mensen vroeger hebben gewerkt. De naam Cryworks is wat ongelukkig gekozen omdat het erg lijkt op Crytek, de games ontwikkelaar die bekend is van spellen als Far Cry en het virtual reality spel “The Climb”. Ondanks de aparte naam geeft wel aan dat VR video steeds populairder wordt.

Adobe Premiere Pro

Premiere Pro is het video editing pakket van Adobe waar veel professionals mee werken. Sinds kort hebben ze directe ondersteuning voor panorama video.

Cryworks werkt met premiere pro

Je importeert een panorama video bestand in de tijdlijn. Bij de monitor instellingen kun je nu kiezen voor een “vr mode” met verschillende opties. Ook kun je kiezen voor het linkse beeld of rechtse beeld bij 3D video en anaglyph voor een 3D beeld met een rood-blauw brilletje.

Met deze nieuwe instelling wordt het eenvoudiger om vr video te monteren met een Premiere Pro. Dit kan voor veel professionele editors de drempel voor de productie van panorama video’s flink verlagen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.