ClickCease

Nieuwe Samsung Gear VR slechts $99

Tijdens Oculus Connect 2 kregen we meer informatie over de plannen van Oculus en de diverse soft-en hardware.  Samsung kwam echter met de vetste onthulling: De nieuwe Samsung Gear VR. Na de release van de Samsung Gear VR Innovators kit is het nu tijd voor de eerste consumentenversie,  die slechts 99 dollar gaat kosten.

VR on the GO, geen nieuwe phone

Samsung wil met de Gear VR de beste mobiele virtual reality ervaring bieden. Naast mobiliteit staat de ervaring centraal en daarbij is hardware belangrijk maar goede content essentieel.  Samsung rekent dus op de developers om vette ervaringen te bieden.  Wij rekende op een aankondiging van een smartphone voor vr  maar dit bleek niet het geval.

Prijs

Het publiek van Oculus Connect 2 ging volledig uit z’n dak na het zien van het prijskaartje van de nieuw Samsung Gear VR: 99 dollar. Peter Koo (Senior Vice President van Samsung) zei het volgende: ‘’we want to make virtual reality mainstream’’. De prijs helpt daar zeker bij, maar ook de telefoons van Samsung helpen daarbij. De nieuwe Samsung Gear VR werkt op alle Galaxy telefoons van Samsung die in 2015 zijn uitgebracht. Dat betekend dat de Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en de Galaxy S6 Edge+ allemaal gebruikt kunnen worden voor virtual reality.

Specificaties en content

De Gear VR Innovator kit was al redelijk licht voor een geavanceerde headset, maar de nieuwe Gear VR wordt nog 22% lichter. Hierdoor kun je straks nóg eenvoudiger bewegen in virtual reality. Daarnaast heeft het touchpad aan de zijkant van de Gear VR heeft een upgrade gehad. Deze vernieuwende versie van de Samsung Gear VR huren kun je nu bij ons.

Peter Koo vertelde niet veel over het nieuwe touchpad, maar op foto’s viel goed te zien dat er een soort inkepingen gemaakt zijn waardoor je makkelijker naar boven, onder, links en rechts kan navigeren. Wat wij tijdens onze Gear VR review  opmerkte was het dat het blikveld (Field of View) vrij beperkt was. Het tunnelsyndroom was duidelijk merkbaar.

Er werd nog een hele vette aankondiging gedaan,  als mensen de Gear VR hadden getest was er maar een vraag: Does it have Netflix? En dat heeft de nieuwe Gear VR! De Netflix applicatie is vanaf gisteren te downloaden in de Gear VR app store.

Release

De nieuwe Gear VR wordt in de USA in november  uitgebracht net op tijd voor Black Friday, de rest van de wereld moet even wachten maar kan zeker voor de kerst aan de slag met de Gear VR.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.