ClickCease

Nieuwe speculaties releasedate Rift

UPDATE: RELEASEDATE OCULUS WELLICHT TOCH NIET IN 2015

Another day another rumor. Ditmaal wijzen de geruchten op een releasedate van de Rift in de zomer van 2015. Eerder schreef ik al dat de launch enkele maanden verwijderd was, hopende op release begin volgend jaar. Helaas moeten we nog even geduld hebben…

Public beta en beperkte release.

Het nieuw over een de release is afkomstig van vaak goed ingelichte sites zoals Techradar. In 2015 gaat de wereld mondjesmaat kennismaken met de Rift.  Het bedrijf kiest ervoor om de introductie stapsgewijs te laten verlopen en start met een publieke beta-test. Dit betekend dat er slechts een handjevol Rift de weg vinden naar de consument. Reden hiervoor is dat Oculus eerst de reacties onder verkopers en consumenten wil peilen voordat de grote uitrol begint.

April 2015 wordt het meest genoemd maar wellicht wordt datum verder verschoven richting de zomer. Oculus geeft aan de distributie zelf in verzorgen en dit heeft als gevolg dat het zeer lastig gaat worden om een van de eerste consumentenversies op je snufferd te kunnen plaatsen. De eerste versies die uitkomen, krijgen de naam “Innovator Edition” mee. Juist, dit lijkt verdacht veel op de Explorer Edition van Google Glass.

Prijs en releasedate Nederland

De prijs ligt ergens tussen 200 en 400 dollar. Ik gok dat de Rift in Nederland dan te koop zal zijn voor ongeveer 300 euro. Wanneer kennismaken met de Oculus Rift is nog lastig te bepalen. Alles wijst erop dat Oculus niet kiest voor een wereldwijde release maar zich eerst op de Verenigde Staten richt. Hopelijk kunnen wij volgend jaar rond deze tijd aan de slag met de Rift.

Het wachten wordt echter beloond met een versie die aanzienlijk beter is dan de Huige DK2. De display wordt verbeterd en krijgt een refresh rate van 90hz mee.  Ik heb de heren van Oculus al gemaild hoe men zich kan opgeven voor de Beta-test.  Hopen kan altijd, maar de kans dat wij Nederlanders toe worden gelaten acht ik zeer klein..

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.