Nieuws: Oculus Go in de Pre-Sale

Facebook startte twee jaar geleden met hun buitengewone VR-werk met het “Santa Cruz Project”, vorig jaar onthulden ze de Oculus Go en zijn prijs van $ 199. En nu? Hij is in de pre-sale: de Oculus Go, Facebooks (in samenwerking met Oculus en Samsung) standalone VR Headset.

De bronnen bevestigen, het is officieel

https://www.roadtovr.com/oculus-go-pre-order-page-hits-amazon-best-buy-stocks-shelves/
https://www.vrfocus.com/2018/04/oculus-go-talk-announced-for-unite-europe-2018/
https://www.engadget.com/2018/05/01/oculus-go-vr-f8-pre-order/

Nu zijn we slechts enkele uren verwijderd van de eerste show van het F8-evenement op Facebook – we wachten om alles te horen. We hebben de laatste tijd een aantal dingen gezien van de Go, met zijn comfortabele draadloze ervaring bij GDC, maar nu zien Amazon-waarnemers Wario64 en de Tracker-app dat de Oculus Go klaar is voor lancering.

Als je zeker weet dat je een VR headset wilt die VR-ervaring zonder enige computer- of telefonische hulp zal bieden, dan kun je dat nu doen. Het enige dat overblijft (behalve enig idee van details of software-ondersteuning) is de releasedatum die Amazon heeft gevuld met een waarschijnlijke morsing op 31 december.

VR Expert: niet alleen VR developers, maar ook bezig met:

Andere VR Brillen

Er waren natuurlijk al meerdere VR headsets, zoals de Pico VR Bril, die onlangs weer met een nieuwe versie kwam en natuurlijk de alom bekende Gear VR. Dan heb je ook nog de Freefly VR bril en allerlei andere de VR Brillen voor Events.

Go vs Rift

De Oculus Rift werd al draadloos een behoorlijke krachtige VR Bril

De Oculus Go is zeker geen vervanger van de Oculus Rift. De ene controller die er bij geleverd is registreert naar verluidt geen beweging. Waar de Oculus Rift er 2 heeft die, afhankelijk van de set-up, alle beweging registreert.

Geen vervanger, maar een toevoeging

De Samsung Gear VR, die nog altijd over de toonbank gaat voor 100 dollar, zou geen match moeten zijn voor de Oculus Go. Het feit dat er geen Samsung telefoon bij verplicht is maakt de Oculus Go stukken toegankelijker.

Oculus Go huren?

En Augmented Reality dan?

De Oculus Go vormt een manier om verder in de VR wereld te duiken, maar de vraag blijft nog altijd of Facebook verkeerd heeft geïnvesteerd. Ook wij van VR Expert realiseren ons dat de grote toekomst in Augmented Reality ligt, dus breidden wij onze expertise uit met ons nieuwe merk AR Experts. Ook Mark Zuckerberg realiseert zich dit, zoals hij in deze video bespreekt.

Lancering: vandaag?

Er waren geruchten dat op Facebooks F8 de Oculus Go gelanceerd zou worden. Gezien de vele beelden en alles wat we hebben mogen zien van de Oculus Go is dat niet onwaarschijnlijk.

Lees meer over VR brillen voor zakelijk gebruik.

Meer weten over de Oculus Go lancering

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.