ClickCease

Nog steeds geen definitieve prijs voor Project Morpheus

Sony geeft slechts mondjesmaat informatie vrij over het virtual reality project voor de Playstation 4, Project Morpheus. Hoewel tijdens de E3 een flink aantal demo’s werd getoond worden de twee belangrijkste eigenschappen, de prijs & releasedate, angstvallig geheim gehouden.

Release begin 2016, prijs onbekend.

De exacte releasedate is vooralsnog onbekend maar ligt ergens in het begin van 2016, hoogstwaarschijnlijk het eerste kwartaal.  Shuhei Yoshida, de directeur van Sony’s wereldwijde studio verteld aan GamesIndustry.biz dat het nog te vroeg is om meer details prijs te geven. Hij geeft aan dat de prijs van PS4 ook pas vijf maanden voor lancering bekend werd en dat gamers nog maar even geduld moeten hebben.

 

Sony Morpheus

Yoshida benadrukt dat het nog niet aankondigen van de prijs geen strategische overweging is, het bedrijf wacht niet tot bijvoorbeeld Oculus de prijs van de Rift bekend maakt. Het is vooral een kwestie van het bepalen van de productieprijs om een definitieve consumentprijs vast te stellen. Zodra het ontwerp definitief is maak Sony de prijs bekend, onze idee is dat rond september de exacte releasedatum en prijs wereldkundig worden gemaakt..

Niet duurder dan de PS4?

Sony heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld Oculus ook nog geen all-in prijs genoemd waaruit de kosten van de vr bril deels af te leiden zijn. Bij de Rift ligt deze op 1500 euro wat indiceert dat de Rift tussen de 400 en 500 euro gaat kosten.

Onze inschatting is dat Morpheus voor een lager bedrag in de winkel komt te liggen. Het lijkt vanuit een consumentenoogpunt logisch dat een accessoire voor de PS4 niet duurder is dan het apparaat zelf. Wij zetten Project Morpheus daarom neer om 300 euro.

Prijzen van Rift, Vive en OSVR tevens onbekend

Sony is niet de enige partij die zich in nevelen hult. Oculus alsmede HTC en Razer hebben tevens nog geen definitieve prijs voor hun headsets bekend gemaakt terwijl de release van allen aanstaande is.  De pre-orders van de Rift kunnen eind dit jaar al geplaatst worden en het ligt voor de hand dat Oculus de prijs tijdens het Oculus Connect even in september bekend maakt.

 

 

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.