ClickCease

Nokia kondigt volgende week een eigen virtual reality product aan

Nokia is van plan volgende week een eigen virtual reality product aan te kondigen tijdens een speciaal event in Los Angeles. Dit nieuws komt van welingelichte bronnen dicht bij Nokia en werd naar buiten gebracht door de website Re/Code.

Onverwachte speler

Nokia verkocht zijn mobiele divisie in 2013 aan Microsoft en de Lumia lijn die hieruit voort kwam was weinig populair. Recent lanceerde het bedrijf in samenwerking met Chinese partner Foxconn het N1 Android tablet die zeer goed werd ontvangen en niet aan de vraag kon voldoen De Finnen zijn waarschijnlijk van mening dat de opkomende virtual reality markt nieuwe kansen biedt. Naar ons idee kan Nokia een plek veroveren door zich te richten op de mobiele vr markt.

Nokia vr bril?

Wat Nokia precies aankondigt is nog onbekend maar het meest logisch lijkt een virtual reality bril. Geen desktop bril zoals de Vive of Rift maar een mobiele variant zoals de Samsung Gear VR. Dit lijkt de veiligste keuze aangezien dit speelveld nog open is en Nokia de nodige ervaring heeft met mobiele apparaten.  Wij gokken dat het een vr bril met ingebouwde hardware betreft en dat deze gebruik maakt van een extern (mobiel) apparaat.

Universele Nokia vr bril

Het zou zeer verstandig zijn om te kiezen voor een universele oplossing, een mobiele vr bril die met meerdere telefoons en platformen werkt.  Samsung snijdt zichzelf in de vingers door de Gear VR enkel compatibel te maken met de Note 4 & Samsung S6 (Edge). Hoewel hier natuurlijk technische en marketing aspecten aan ten grondslag liggen is een universele mobiele vr bril een levensvatbaar product.

Momenteel zijn er (nog) geen vr brillen op de markt met ingebouwde sensoren die plug’n play zijn met meerdere telefoons. Het ontwikkelen hiervan is natuurlijk een lastige opgave vanwege de uiteenlopende eigenschappen en eisen van smartphones. Mocht Nokia hier een oplossing voor vinden dan hebben ze een potentieel uitstekend product in handen.

Afijn, genoeg speculatie. Volgende week weten we meer!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.