ClickCease

Nokia slaat een nieuwe weg in met de OZO

Home » Nokia slaat een nieuwe weg in met de OZO

Vroeger waren we heel blij met onze grote logge Nokia’s, de onverwoestbare telefoon met een accu die wel een week lang meeging. Tegenwoordig lijkt niemand zich nog druk te maken om Nokia. De grote merken zoals Samsung en Apple hebben de markt volledig overgenomen. LG, Nokia en Sony zijn een beetje achtergebleven. Nokia doet nu heel erg zijn best om de producten weer naar de top te brengen. De Nokia OZO moet dit gaan waarmaken.

Het bedrijf heeft weer nieuwe snapshots en specificaties van de Nokia C1 vrijgegeven, die verassend veel op de iPhone 6 lijkt. En sinds alle grote merken (zelfs apple) tegenwoordig met virtual reality bezig zijn mag Nokia niet achter blijven. Samsung en HTC hebben al virtual reality HMD’s, ook heeft Samsung de virtual reality camera Beyond al geïntroduceerd. Nu lijkt de Nokia OZO ook snel op de markt komen.

VR Expert Nokia Ozo 360 Camera

OZO

De Nokia OZO is ontworpen en gebouwd in Finland, de bakermat van Nokia. De vr camera is gemaakt van aluminium en is ongeveer zo groot als het hoofd van een mens, toch weegt de camera maar 4,5 kilogram. De camera lijkt een beetje op de lichaamsomvang van een kogelvis. Echter, in plaats van beschermende stekels heeft de Nokia OZO iets anders aan de buitenkant.

De Nokia OZO zit namelijk helemaal onder de camera’s, 8 om precies te zijn. Deze 8 camera’s hebben een 2048 bij 2048 resolutie. Ze zijn op een dergelijke manier verspreid dat de afstand tussen een gemiddeld paar ogen even groot is als de afstand tussen de camera’s op de OZO.

Audio

Op deze manier wil Nokia OZO een realistischer beeld weergeven tijdens het dragen van een headset. Beelden worden in paren verwerkt zodat je over het beste stereoscopische effect beschikt, ook hebben ze 8 microfoons geplaatst. De microfoons zijn strategisch naast de camera’s geplaatst voor het beste 3D audio effect.

VR Expert Nokia Ozo use

 De camera filmt met een field of view van 195 graden per lens, groot genoeg om een volledige omgeving vast te leggen. Aan de achterkant van de camera zitten twee grote openingen, de ene opening is voor de batterijen en een SSD kaart. De andere opening functioneert als een natuurlijk ventilatiesysteem. Hierdoor hoefde er geen ventilator ingebouwd te worden die het geluid kan vervormen.

Streaming

Het prijskaartje van de Nokia OZO is een flinke $50.000 dollar, geen consumentenversie dus. De reden dat de OZO zo verschrikkelijk duur is komt door de livestream functie die de camera bevat. Dankzij de HD-SDI connectie op de camera, kan de OZO 1.5 gigabyte data per seconde versturen. Dat is genoeg om 360 graden beelden van alle camera’s te versturen, de OZO kan ook lage resolutie beelden livestreamen. De camera heeft ook een Wi-Fi functie, hiermee kan de bestuurder van de camera het systeem van afstand besturen tijdens het filmen.

VR Expert Nokia OZO professional use

Microsoft

Sinds Nokia is overgenomen door Microsoft lijkt het erop dat er weer leven in de brouwerij is. Microsoft heeft eerder al aangegeven met virtual reality bezig te zijn, dus de OZO van Nokia zou een mooie aanvulling zijn op het virtual reality project van Microsoft. Zodra Nokia was aangeschaft heeft Microsoft een nieuwe afdeling opgezet, de Nokia Technologies Division werd opgericht in Helsinki.

Deze divisie kreeg de taak om nieuwe technologieën te ontwikkelen waardoor de interactie van mensen met technologie nog makkelijk zou gaan. De slogan ‘’connecting people’’ die eerst werd gebruikt door Nokia voor mobiele telefoons is overgedragen aan de Technologies Division, dit om aan te geven dat Nokia een nieuwe hoofdstuk van het bedrijf aan het schrijven is.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.