Nreal kondigt nieuwe Enterprise Edition aan voor zakelijk markt

Nreal Enterprise Edition AR bril

Chinees Mixed Reality bedrijf Nreal kondigt een Enterprise Editie editie aan van de Nreal mixed reality headset. De versie maakt gebruik van een computer voor betere presentatie, heeft een groter batterij en vernieuwd design. De aankondiging volgt na het nieuws dat de Nreal Light headsets naar Europa en de V.S. komt.

Features en specificaties Nreal Enterprise edition

De Enterprise Edition biedt dezelfde augmented en mixed reality-ervaring als de Light dankzij de ingebouwde 6DoF tracking,  plane detection en image tracking. Ofwel; vrij bewegen, vlakdetectie en het volgen van afbeeldingen. Dit maakt het mogelijk om objecten in de omgeving te plaatsen en te volgen, denk aan 2D media of 3D modellen. Functionaliteiten die overeenkomen met bijvoorbeeld die van de Hololens 2 en Magic Leap. Daarnaast beschikt de Enterprise Edition over zowel hand- als oogtracking wat zorgt voor intuïtieve besturing.

VR Expert | NReal Enterprise edition

Het laatste belangrijk verschil zit in het design. De Enterprise edition heeft een zogenaamd Halo design, vergelijkbaar met de Hololens 2. Hierdoor zit de augmented reality bril om het gehele hoofd wat zorgt voor meer comfort tijdens langdurig gebruik.

Releasedate en prijs Nreal Enterprise Edition

De prijs is nog onbekend maar de Light versie kost in Korea zo’n 300 dollar, de developer edition was te bestellen voor 1200 dollar. De nieuwe features rechtvaardigen een hogere prijs maar het is onwaarschijnlijk dat de bril duurder wordt dan de Hololens 2. Dit maakt een bedrag rond de 2000 dollar realistisch. De releasedatum tevens onbekend maar de Light variant komt in de lente in Spanje en Duitsland uit. Hopelijk volgt de Enteprise Edition snel en komt hij ook voor Nederlandse bedrijven beschikbaar.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.