ClickCease

Nvidia vraagt patent aan voor virtual reality bril

Hardwareproducent Nvidia mengt zich ook op het virtuele strijdtoneel. Niet met een officiële aankondigding, vr project of samenwerking maar met de aanvraag van een patent.  Deze  vr bril onderscheid zich door het gebruik van zes camera’s, een interne processor en draadloze mogelijkheden. 

Nvidia VR bril

Het was al langer bekend dat Nvidia werkte aan bril en de verwachting was dat deze getoond werd tijdens de Game Developer Conference in maart.  De bril bevat hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Tegra X1 Superchip die geoptimaliseerd is voor vr applicaties en gebruik gaat maken van het nieuw Gamework VR dat eind mei werd aangekondigd.

De bril bevat twee schermen, elk voor één oog, net zoals bij de consumentversie van de Oculus Rift.  Uniek zijn de zes camera’s die de omgeving van de bril in kaart kunnen brengen en de bewegingen van de gebruiker kunnen volgen. Het lijkt er dan ook op dat Nvidia tevens gebruik gaat maken van Augmented Reality, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Sulon Cortex. Daarnaast beschikt de bril over een interne processor en wordt gesproken over draadloze streaming waardoor het ook mogelijk is de bril zonder kabels te gebruiken.

Geen vr platform

Nvidia is niet de eerste producent van computer hardware die zich bezig houdt met virtual reality. Dit jaar kondigde Razer reeds het Open Source Virtual Reality (OSVR) project aan.  Razer is echter al een flink eind verder en toonde recent al de OSVR bril en verwacht deze dit jaar te gaan leveren.  Het valt dan ook te betwijfelen of Nvidia deze achterstand nog in gaat halen.

Naast het produceren van een goede vr bril is kwalitatieve conten natuurlijk een must.  Goede games, applicaties en een manier om deze aan de man te brengen zijn noodzakelijk om deze bril levensvatbaar te maken. Oculus heeft reeds een grote achterban en diverse platformen en veel content.  HTC & Valve’s vr bril Vive maakt straks gebruikt van Steam VR platform en het open karakter van OSVR zorgt waarschijnlijk voor een snelle toename van content. Nvidia heeft echter niets van dit alles en wij zijn benieuwd op welke manier zij dit product in de markt gaan zetten, als het uberhaupt al zo ver komt.

De meeste logische keuze lijkt het kiezen voor een open source aanpak of het ontwikkelen van een ‘universele’ vr bril die ook met content van andere overweg kan. Goede, wij gaan het zien. De kans is groot dat volgende week tijdens de E3 er meer nieuws komt omtrent deze nieuwste telg in de virtuele familie…

 

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.