ClickCease

Nyko Gamepad voor de Gear VR

Tijdens de E3 gaming conferentie mocht accessoire fabrikant Nyko uiteraard niet ontbreken. Naast de laders, docks en andere producten voor de diverse consoles werd er nog een opvallend nieuw product aangekondigd; een gamepad die specifiek ontworpen is voor de Samsung Gear VR headset. Wat maakt de PlayPad de ideale controller voor de , en wat zijn de verschillen met de controller die Samsung onlangs zelf heeft uitgebracht?

Nyko PlayPad VR

Accessoire fabrikant Nyko heeft in samenwerking met Samsung een draadloze VR controller ontwikkeld met de functionaliteit van een standaard gamepad inclusief twee joysticks en de bekende keuze aan knoppen. Een bijzonder aspect aan het ontwerp is de mogelijkheid de controller direct in de Gear VR op te bergen wanneer je geen gebruik maakt van het systeem. Je laadt de controller op met een Type C kabel, de controller is niet alleen te gebruiken met de laatste Gear VR maar ook met de oudere modellen.

PlayPad of Gear VR controller?

Onlangs heeft Samsung zelf ook een controller uitgebracht maar deze heeft een andere vormgeving en andere toepassing. De Samsung controller heeft bewegingssensoren en kan met slechts één hand bediend worden. Dat maakt deze controller meer geschikt voor eenvoudige spellen. De PlayPad is een “serieuze” controller met alle mogelijkheden waar fervente gamers behoefte aan hebben. Hiermee lijkt de SteelSeries Stratus XL eindelijk een opvolger te krijgen, dit was tot op heden de standaard controller voor de Gear VR. Er zijn ook andere Android gamepads verkrijgbaar die met de Gear VR headset werken, maar daar corresponderen de knoppen niet altijd met de functies in de spellen. VR Expert speelt het liefste met de Pico Neo 2 eye.

Met de Nyko PlayPad wordt de Gear VR steeds meer een volwaardige, draagbare spelcomputer voor Virtual Reality gaming. Dat naast Samsung nu ook andere merken als Nyko accessoires ontwikkelen voor de Gear VR is een goed teken voor het voortbestaan van dit platform. De PlayPad zal later dit jaar te koop zijn voor ongeveer 50 euro.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.