ClickCease

Oculus brengt nieuwe runtime 0.7 uit voor Windows 10

Oculus heeft haar nieuwe 0.7 runtime gelanceerd die voorlopige ondersteuning voor Windows 10 biedt. Enige tijd geleden werd duidelijk dat de nieuwe Windows 10 niet compatibel was met de software die nodig is voor de Oculus Rift applicaties.

oculus runtime 0.7

Runtime 0.7 installeren is een moeilijke keuze

De nieuwe runtime biedt tijdelijke specifieke stuurprogramma’s die hier te downloaden zijn. Een  handige nieuwe feature is dat de runtime 0.7 een heads up display heeft gekregen, hiermee kun je precies de prestaties van je systeem bekijken.De update kan voor enige frustratie zorgen bij de liefhebbers die moeten gaan kiezen tussen de nieuwe Windows 10 en de volledig werkende Oculus software. Oculus 0.7 runtime is de enige versie die compatibel is met Windows 10, Het is echter mogelijk om content te gebruiken die al beschikbaar was met Oculus SDK 0.6 of hoger.

oculus connect

Runtime versie 1 in november

Als je toch functies wil gebruiken die beschikbaar waren in de versies voor SDK 0.6 is het belangrijk om niet te upgraden naar Windows 10, het is dan beter om nog even te wachten. Want Oculus heeft namelijk vóór het einde van 2015 de release van de 1.0 runtime versie beloofd die volledige ondersteuning moet bieden aan Windows 10 gebruikers. In augustus maakte Oculus de SDK 0.7 bekend aan het publiek.

In andere woorden; voor het eind van het jaar moeten alle problemen opgelost zijn, mocht je toch graag met de nieuwste software werken dan kun je runtime 0.7 en Windows 10 installeren, voor de Windows 8 gebruikers die nog wel even kunnen wachten: de release van 1.0  staat voor oktober gepland.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.