Oculus gaat tracking API beschikbaar stellen voor derden

Nadat Valve al eerder aangaf hun Lighthouse tracking systeem vrij beschikbaar te maken, laat Palmer Luckey weten dat ook Oculus haar tracking API beschikbaar gaat maken voor de ontwikkeling van vr input door derden.

Oculus Constellation

De wijze waarop de vr brillen van Oculus en Valve hun positie in de ruimte meten is fundamenteel verschillend. Valve’s Lighthouse technologie maakt gebruik van een op lasers gebaseerd systeem, daarentegen gebruikt Oculus infrarode LEDs op hun hardware die getracked worden door een externe camera. Deze LEDs staan volgens een vast patroon op de hardware van Oculus en dat zorgt er voor dat de gebruiker goed getracked kan worden. De API achter deze tracking oplossing willen ze nu voor externe ontwikkelaars vrij gaan geven.

Aangepaste input voor specifieke games

Eerder gaf Oculus al duidelijk aan dat voor veel games het gebruik van een standaard controller gewoon de beste input is. Veel mensen zijn ondertussen het gebruik van controllers immers ook gewend. Echter gaf Palmer Luckey in een interview tijdens E3 wel aan dat sommige games een betere ervaring zullen geven als ze aangepaste input hebben. Zo zou het vanzelfsprekend zijn dat een racing game een stuurwiel zou hebben.

Zeker nu vr bijna in de handen gaat komen van consumenten, is het een cruciale tijd voor vr hardware bedrijven als Oculus. Door het beschikbaar maken van hun Constellation tracking API voor developers, wordt het dadelijk mogelijk dat externe bedrijven dus nieuwe soorten vr input op de markt kunnen gaan brengen. Daarmee zorgt Oculus er voor dat ze niet achter raken ten opzichte van Valve als het aankomt op openheid van hun platform. Voor beide platformen zullen we in de toekomst nieuwe soorten input apparaten zien. Wij zijn alvast benieuwd naar wat voor vernieuwingen dit teweeg gaat brengen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.