Oculus Go huren: het kan bij VR Expert

Op de jaarlijkse F8 conferentie van Facebook in 2018 was het grote nieuws de introductie van de Oculus Go, een draadloze VR bril waar geen smartphone voor nodig is.

De Gear VR is na de Google Cardboard de meest verkochte VR bril. Dat is niet zo vreemd, deze smartphone houder in combinatie met een Samsung Galaxy toestel biedt opvallend veel mogelijkheden. Deze VR bril is in nauwe samenwerking met Facebook gemaakt, eigenaar van de Virtual Reality pionier Oculus VR.

Waarom zou je een Oculus Go huren als je ook een luxe Oculus Rift kan huren? Er zijn behoorlijk wat voordelen voor een Oculus Go huren, je leest er alles over op deze pagina.

Zonder draden, zonder smartphone

De Gear VR is een slimme combinatie van een smartphone en een kunststof houder waarmee je op een laagdrempelige wijze in de virtuele wereld kunt stappen. Wanneer je ook nog gebruik maakt van de optionele VR controller kun je films kijken, games spelen en chatten met vrienden in een virtuele omgeving.

Oculus Go huren?

Neem contact met ons op!

Maar je hebt er wel een duur Samsung Galaxy toestel voor nodig. De Oculus Go is technisch vrijwel gelijk aan de Gear VR, met het grote verschil dat de hardware reeds ingebouwd is. Facebook heeft in samenwerking met de Chinese technologie gigant Xiaomi een draadloze VR bril ontwikkeld met alle hardware en software aan boord voor een Virtual Reality beleving zonder technische expertise of een krachtige PC.

Lees meer over de beste mobiele VR brillen.

Eenvoudig en toch veelzijdig: Oculus Go huren

Je zult geen Oculus Go huren om in VR rond te lopen, daar heb je momenteel toch echt een Oculus Go of een HTC Vive voor nodig. De Go is voor zittende of staande ervaringen, je kunt vrij rondkijken. De mobiele processor is uiteraard niet zo krachtig als een dure gaming PC, voor doorgewinterde gamers is de Oculus Go huren geen logische keuze. Maar door het beeldscherm dat zelfs beter is dan de veel duurdere Rift en Vive, in combinatie met fresnel lenzen is de beeldkwaliteit met name voor video absoluut uitstekend te noemen. De VR bril werkt op basis van Android, met daar het Oculus Home systeem overheen voor een zeer gebruiksvriendelijke ervaring.

Oculus Go huren voor evenementen …en nog veel meer!

Naast thuisgebruik zullen veel bedrijven de Oculus Go huren voor evenementen. Met VR breng je iedere corporate message luid en duidelijk over, met de Go laat je klanten, stakeholders en prospects direct zien wat je te bieden hebt als organisatie. Hier zijn enkele toepassingen waarbij een Oculus Go huren vanzelfsprekend is:

  • Laat tijdens een beurs de bezoekers een VR presentatie zien. Dit kan een 360 graden bedrijfsvideo zijn, een interactieve VR demo of een website.
  • Je kunt de Oculus Go huren in grotere aantallen om een virtuele bioscoop in te richten. Met behulp van slimme software kunnen meerdere personen tegelijkertijd naar dezelfde video kijken.
  • Het is mogelijk om van de Go een virtuele PC monitor te maken, alles wat je op een Windows PC kunt zien kan worden weergegeven op deze draadloze VR bril. Dat is ideaal voor presentaties en stakeholders.
  • Er zijn al meer dan duizend apps voor de Go beschikbaar waarvan behoorlijk wat educatieve toepassingen. Daarmee is een Oculus Go huren voor in het onderwijs ook heel interessant.

Oculus Go huren?

Neem contact met ons op!

Het ongeëvenaarde gebruiksgemak van deze draadloze VR bril maakt de Oculus Go huren. Voor een beurs, evenement, product presentatie of het overdragen van informatie de ideale keuze.

Lees meer over welke VR bril u het beste kunt huren.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.