ClickCease

Oculus kondigt 11 juni consumentversie Rift aan

Enkele dagen voor de E3 beurs in San Francisco geeft Oculus een persconferentie voor journalisten. Onder de noemer “Step into the Rift” zijn prominente games journalisten uitgenodigd voor een presentatie op 11 juni. De inhoud van de presentatie is nog onduidelijk maar vrijwel zeker krijgen we meer details over de Rift en de vr games die in ontwikkeling zijn. 

Aankondiging op E3

E3 is een toonaangevende gamesbeurs dat elk jaar wordt georganiseerd in het Los Angeles Convention Center. Alle grote namen in de games industrie zijn vertegenwoordigd waaronder Sony, Microsoft en Nintendo en natuurlijk de bekende PC ontwikkelaars. Oculus houdt hun persconferentie enkele dagen eerder en naar verwachting krijgen we veel informatie over opkomende games en nog meer details over de Oculus Rift zelf.

Enkele dagen geleden werden de systeemeisen voor de Rift al bekend gemaakt, en we weten ondertussen dat de release datum voor het eerste kwartaal van 2016 vaststaat, en over enkele weken dus een persconferentie.

Afgelopen weekend stond Oculus ook op de SVVR, de Silicon Valley Virtual Reality expo waar al een aantal leden van het Oculus team lezingen gaven. Dit evenement is volledig gericht op Virtual Reality waar E3 meer gericht is op de traditionele game wereld.

VR Jam verkiezing

Op dit moment is het ook mogelijk te stemmen op de entries van de Mobile VR Jam finalisten. Deze wedstrijd heeft een totale prijzenpot van 1 miljoen dollar. Gezien de sluitingsdatum van de stemronde op 27 mei staat zouden hier wellicht ook games tussen kunnen zitten waar op 11 juni aandacht aan besteed gaat worden.

Met alle concurrenten die momenteel vechten om de aandacht is dit een goed tijdstip voor Oculus om weer vooraan te gaan staan. Uiteraard zullen we op de E3 ook meer gaan zien van de VR projecten van Microsoft, Sony en Valve. Eén ding is zeker; we gaan een paar spannende weken tegemoet!

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.