VR Event; Oculus Connect 2

Afgelopen september hield Oculus haar eerste developer conferentie genaamd Connect. Een evenement waar veel te leren viel over de ontwikellingen van de Oculus Rift, met als bonus destijds de Crescent Bay prototype voor de Rift. September dit jaar komt Oculus met connect 2 met nieuwe talks en informatie over Oculus en hun kijk op toekomst voor de Rift en virtual reality.

Nieuwe editie developer conferentie connect!

Recentelijk werd kortdurend de registratie voor het evenement geopend. Het wordt daarmee de tweede keer dat Oculus vr developers en enthousiastelingen uitnodigt om deel te nemen aan het Oculus Rift event. Net als vorig jaar wordt de conferentie gehouden in September als developer conferentie. Het doel is om ontwikkelaars, designers en creatieven samen te laten komen om te leren over de toekomst van het oculus platform.

Lees hier meer over VR op events

oculus connect 2 conferentie

Het doel is naast informeren ook het voort duwen van de toekomst van virtual reality. Afgelopen jaar werden we positief verrast door de vertoning van het Crescent Bay prototype, destijds een nieuwe iteratie van het Rift ontwerp. Met een release date in het eerste kwartaal van 2016 zijn wij benieuwd wat voor nieuwe informatie we dit jaar gaan zien. Mogelijke kandidaten zijn natuurlijk de Rift zelf, maar vooral ook de Oculus Touch bediening die later in 2016 beschikbaar moet worden en die volgens Luckey Palmer nog doorontwikkeld wordt.

Meer vr presentaties

Het idee is dit jaar om nog grootser uit te pakken. Zo verdubbelen ze het aantal talks en zullen er natuurlijk verschillende sprekers zijn vanuit Oculus zelf. Onder deze sprekers zijn Brendan Iribe (Oculus CEO), Michael Abrash (Oculus Chief Scientist) en natuurlijk John Carmack (Oculus CTO). Daarnaast zijn ze nog op zoek naar meer presentaties van developers die hun werk en ervaring willen delen met de community. Voor de presentaties geeft Oculus aan drie categorieën specifiek te zoeken. Bij de vorige Oculus Connect werd de consumenten versie van de Samsung Gear VR getoond.

VR Engineering, waarbij de focus zal liggen op de technische details van het ontwikkelen voor virtual reality. Onder meer thema’s als het minimaliseren van het zogenoemde latency, ofwel de vertraging voor vr applicaties, als ook geavanceerde rendertechnieken zullen hier aan bod komen. Naast VR Engineering zal er ook aandacht zijn voor game- en app design, en Cinematic VR. Deze laatste categorie richt zich op de ervaring die vr moet of zou moeten bieden en hoe dit gecombineerd kan worden met elementen van bijvoorbeeld traditionele film, games en/of theater.

oculus connect-2 livestream

Op de conferentie zal worden gekeken naar het gehele Oculus platform, dus naast de Rift zal er ook aandacht zijn voor de Samsung GearVR S6 die geproduceerd wordt door Samsung. Oculus Connect 2 zal zich van 23 tot en met 25 September afspelen in het Loews Hotel in Hollywood, Californië ook wordt het event in virtual reality gelivestreamd en wij hebben het in ieder geval al op onze agenda gezet!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.