ClickCease

Oculus koopt handtracking specialist Pebbles

Oculus maakt de scheiding tussen de echte en de virtuele wereld wederom een stukje kleiner met het inlijven van team van Pebbles. Dit Israëlische bedrijf specialiseert zich in depth sensing technology and computer vision; het voelen (van diepte) en zien in een digitale omgeving.

Next level vr

De Israëlische tech-start up houdt zich al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van (optische) sensoren en software om handbewegingen nauwkeurig te vertalen naar de virtuele wereld. De inlijving door Oculus betekend dat het bedrijf nu de mogelijkheid heeft om zich volledig op virtual reality te gaan richten. Hoewel niet officieel bekend is gemaakt voor hoeveel geld Pebbles is overgekocht spreken sommige bronnen van 60 miljoen dollar.

In onderstaande video zie je een demonstratie van de techniek. Deze komt nog het dichts in de buurt van de werking van Leap Motion alleen ziet dit er een stuk nauwkeuriger en realistischer uit. Wat Oculus precies van plan is met de techniek van Pebbles is onbekend. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de consumentenversie van de Rift voorzien wordt van de handtracking maar voor een volgende versie zijn de kansen een stuk groter.

De ontbrekende schakel

Virtual reality draait om immersie en het hanteren van een fysieke controller zorgt er altijd voor dat je in connectie staat met de fysieke wereld.  Zelfs hardware zoals de Touch controllers van Oculus zelf verbinden je altijd met de ‘echte’ wereld.  Daarom richten Palmer en co. zich nu waarschijnlijk om het doorbreken van de barrière tussen de echte en virtuele wereld met het overnemen van bedrijven zoals Pebbles.

Niet de eerste aankoop

Pebbles is echter niet het eerste bedrijf dat nu onder de vleugels van Oculus werkt. De afgelopen tijd werden meerde innovatieve organisaties overgekocht zoals Nimble VR dat eind 2014 onderdak vond bij Oculus. Nimble werkt aan eenzelfde soort techniek als Pebbles maar van hen is sinds de overname van weinig vernomen. Wellicht dat de toevoeging van team Pebbles noodzakelijk is om sneller echt ‘hands-on’ te gaan in vr.

Afgelopen mei kocht Oculus tevens het bedrijf Surreal Visions over dat in staat is om gehele ruimtes en objecten te vertalen de virtuele wereld. De aankoop van al deze bedrijven maakt Oculus het snelst groeiende en grootste vr bedrijf ter wereld. Wij zijn vooral benieuwd wanneer één van de technieken die het Oculus nu in huis heeft beschikbaar komt voor de consument.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.