ClickCease

Oculus ligt weer op schema

Enkele jaren geleden was Oculus de koploper van consumenten VR. Naarmate de eerste officiële versie vorderde werd de kritiek heviger. Eerst kocht Facebook het bedrijf op, toen kwam HTC Vive met een een “room-scale” beleving waarmee de hele kamer een speelveld wordt.

Oculus Rift

Ook werd bekend gemaakt dat de Oculus Touch controllers nog niet voltooid waren, de gebruikers moesten het doen met een standaard Xbox controller. De prijs die veel hoger lag dan de indicatie die eerder was gemaakt was voor velen de druppel. En toen kwamen de levering problemen, waar palmer lucky uitgebreid op in is gegaan.

Oculus kruipt uit het dal

De trouwe Oculus fans wilden na de lancering zo snel mogelijk hun Rift in huis krijgen. Maar de levering liep niet op rolletjes. Leveringen werden vertraagd, de excuses stelden de kopers niet gerust. Nu is dit probleem volgens Oculus opgelost, alle pre-orders zijn geleverd en nieuwe kopers krijgen binnen twee tot vier dagen hun exemplaar.

Oculus Touch in 2016

Ook heeft Oculus bekend gemaakt dat de Oculus Touch controllers dit jaar nog te koop zullen zijn. De eerste 5000 sets voor ontwikkelaars zijn al de deur uit. Vorig jaar waren de Touch titels nog schaars, in oktober zullen er pakweg dertig titels bekend worden gemaakt.

Oculus Touch Controllers

Oculus Conn3ct

In oktober wordt de jaarlijkse bijeenkomst voor Oculus ontwikkelaars gehouden. Dit zal de grootste conferentie van Oculus ooit worden. Met veel sprekers uit het kamp van Oculus, de nieuwe Touch controllers en de introductie van nieuwe titels is dit evenement zeker iets om naar uit te kijken.

Oculus Connect presented bij Mark Zuckerberg

 

Oculus kan wel wat positieve PR wel gebruiken na de goede reviews van de HTC Vive. Ook de PSVR van Sony zal een belangrijke speler worden volgend jaar.

Op dit moment heeft Oculus een aantal exclusieve titels in handen, het aantal Gear VR headsets die werken op het Oculus platform breidt zich in rap tempo uit. Oculus heeft de strijd nog niet opgegeven, ze staan er zelfs sterker voor dan ooit!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.