Connect 2 schema is bekent gemaakd door Oculus

Oculus komt dit jaar met de tweede editie van Oculus Connect. Na de eerste aankondiging enkele weken geleden, is nu ook het schema bekend. Daarmee kunnen we ons klaar gaan maken voor 3 goed fascinerende dagen gevuld met virtual reality nieuws én content, zowel voor de vr enthusiast áls de ontwikkelaar!

Tijd voor Connect 2!

Over een tweetal weken is het alweer tijd voor Oculus Connect 2. Eerder schreven we al over de aankondiging van Oculus én haar zoektocht naar nog meer sprekers voor het event. Nu heeft Oculus recent ook het uiteindelijke tijdsschema voor de 3 dagen bekend gemaakt. Tijdens deze dagen, 23 tot en met 25 september, zullen we verschillende belangrijke sprekers langs zien komen. De eerste dag zal beginnen met een reeks informatieve lezingen. Op dag twee kunnen we het allernieuwste op gebied van vr nieuws verwachten van sprekers zoals Oculus CEO Brandon Iribe en CTO John Carmack.

john carmack telling people not to buy a phone for vr

De toekomst van Oculus

Hoe de nabije toekomst van Oculus en haar producten er uit gaat zien, moet vooral duidelijker gaan worden op de tweede dag. Als openend spreker zal Brandan Iribe namelijk niet alleen spreken over de aankomende Rift. Ook zal er aandacht besteed worden aan Oculus Touch en het mobiele platform, Samsung Gear VR. Over dat laastste kondigde John Carmack al aan via Twitter dat hij zou aanraden om te wachten met de aanschaf van een telefoon voor een Gear VR in verband met aankomend Oculus nieuws.

Na de opening van Brendan Iribe zal Chief Scientist Michael Abrash het podium betreden om een lezing te houden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality onderzoek bij Oculus. Aanvullend op deze lezing zal ook John Carmack op geheel eigen wijze vertellen over de technische details, uitdagingen, en toekomstige plannen voor mobile VR ontwikkeling. Daarmee zullen we dus een aardige blik krijgen op de toekomst van virtual reality vanuit Oculus.

oculus connect 2

Aandacht voor VR development

Hoe pak je het ontwikkelen van een vr experience nou goed aan? Om hier antwoord op te geven is er veel ruimte voor informatieve lezingen over verschillende technische en inhoudelijke aspecten van ontwikkelen voor het Oculus platform en vr. De lezingen lopen uiteen met onder andere audio design voor virtual reality, ervaringen van vr ontwikkelaars, en op de vrijdag is er zelfs een live coding sessie met John Carmack.

Al met al gaat er bijzonder veel nieuws en informatie worden gedeeld. Hopelijk weet Oculus ons ook dit jaar weer te verrassen met grote stappen. De wereld van virtual reality is immers een bijzonder snel groeiende wereld, en na decennia, lijkt virtual reality dan toch écht werkelijkheid te worden. Wij houden in ieder geval onze agenda vrij voor donderdag 23 tot en met vrijdag 25 september, Oculus Connect 2!

Lees hier de samenvatting van de Oculus Connect 2.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.