Oculus neemt Surreal Vision over en brengt ‘echte’ voorwerpen naar virtual reality

Oculus zet zijn weg naar dominantie op het virtuele strijdtoneel voort met alweer een overname. Ditmaal wordt Surreal Vision ingelijfd door de vr-reus.  Dit bedrijf specialiseert zich in het samenbrengen van de echte en virtuele wereld.  Het is niet de eerste keer dat Oculus een bedrijf koopt, deze overname is echter een bijzondere en heeft een grote impact op de toekomst van vr. 

Intelligentie & realisme

Het bedrijf Surreal Vision brengt flink wat intelligentie mee naar Oculus. Bijna elke medewerker heeft een universitaire graad en specialiseert zich in nieuwe technologieën zoals Robotica en Augmented reality.  De heren hebben een duidelijke visie; de echte wereld vertalen naar de virtuele. De scheidslijn tussen wat wij zien als echt en als virtueel zo klein mogelijk maken.  Om dit te bereiken moet de virtuele omgeving zo natuurgetrouw en realistisch mogelijk zijn. Surreal Vision beschikt over geavanceerde software, het zogenaamde SLAM++,  waarmee virtuele objecten in staat zij te interacteren met echte zoals de stoelen in het filmpje.

Telepresence

Echte gebouwen, voorwerpen en complete landschappen worden straks door het team samengevoegd met virtuele animaties (of visa versa) om de illusie van werkelijkheid te versterken. Uiteindelijk willen zij deze techniek zo ver doorvoeren dat er werkelijk telepresence ontstaat. Dit kan het beste omschreven worden als ergens aanwezig zijn zonder er daadwerkelijk te zijn; precies wat er met virtual reality bereikt kan (moet?) worden.   Het team dat nu nog vanuit de UK opereert voegt zich binnen aanzienbare tijd bij het ontwikkellaarsteam van Oculus in de Verenigde Staten.  Hier gaan zij samen werken om hun gedeelde visie werkelijkheid te te maken.

De toekomst van vr

Oculus en het team van Surreal zijn ontzettend enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking ter tafel brengt.  Dit enthousiasme delen wij van harte, deze samenwerking is een grote stap voorwaarts voor virtual reality. De omgevingen zoals we die nu zien doen namelijk nog teveel aan animatie denken om werkelijke immersie te bieden. Het toevoegen van realisme is naast het perfectioneren van navigatie door virtual reality de ontbrekende schakel tot echt geloofwaardig ervaring…

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.