ClickCease

Oculus Quest 2 Hand tracking toegevoegd aan Meta’s Presence Platform

  • mei 24, 2022
  • 2 minuten

Hand tracking is nu beschikbaar op Quest headsets. In een nieuwe firmware-update is hand-tracking toegevoegd aan het Presence Platform van Meta, zodat ontwikkelaars hand-tracking kunnen gebruiken voor Quest content.

Hand tracking bij update voor het Meta Presence Platform op Quest brillen

Quest 1 en 2 hebben geen controllers meer nodig, want native hand-tracking is toegevoegd in een 2.0 update aan het Presence Platform van Meta. De update werd uitgerold in een firmware v39 update, compatibel met Unity, Unreal Engine en Native. Het verbetert de continuïteit van de tracking, ondersteuning van gebaren, betrouwbaardere bewegingen, betere prestaties, overlappen van handen en klappen.

Wat is het Presence Platform?

Het Presence Platform dat de hand tracking update kreeg, is het ontwikkelingsplatform van Meta om meer realistische extended reality ervaringen te maken. Het omvat Passthrough, Spatial Anchors, en Scene Understanding. Nu, met de hand tracking update, is de functionaliteit alleen maar beter geworden, waarbij Meta verklaart dat het “een stap-functie verbetering in tracking continuity” is.

Wat kunt u doen met de hand tracking SDK

Visueel heeft Meta indrukwekkende voorbeelden vrijgegeven van wat deze nieuwe hand tracking SDK (software development kit) en besturingssysteem update inhoudt.

Ten eerste “fast waving”.

En “object and clapping”.

Ten laatste “hand on hand”.

Maar omdat de update voor het bijhouden van de handen op firmware gebaseerd is, moeten Quest-gebruikers wachten tot ontwikkelaars de functionaliteit inschakelen in de inhoud en toepassingen die zij gebruiken.

Lees meer: Meta / Oculus working on Haptic gloves

Conclusie

Hand tracking op de Oculus Quest 2 heeft een update gekregen, die betere tracking prestaties, ondersteuning voor gebaren en over het algemeen betrouwbaardere bewegingen biedt. De update is uitgerold in een firmware v39 update, compatibel met Unity, Unreal Engine en Native. Deze nieuwe hand tracking SDK zal de tracking continuïteit verbeteren en meer realistische extended reality ervaringen mogelijk maken.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.