ClickCease

Oculus Quest 2 upgrade naar 120hz refresh rate

De Oculus Quest krijgt waarschijnlijk een upgrade naar een 120hz scherm, dit werd duidelijk tijdens een Instagram Q&A met de vice president van Facebook. De hogere refresh rate van 120 beelden per seconde zorgt voor een meer vloeiende ervaring maar de vraag is of chipset van de Quest 2 de upgrade aan kan.

Van 72 naar 90 naar 120hz

Facebook lanceerde de Oculus Quest 2 oorspronkelijk met een refresh rate van 72Hz en experimenteerde met 90Hz support. Dit laatste is sinds de introductie in november de standaard. Een hoger refresh rate zorgt voor meer frames per seconde, meer beeldjes zorgen ervoor dat de game soepeler draait en realistischer lijkt.

VR Expert | Oculus Quest 2 met controllers

Kan de Quest 2 120hz aan?

De grote vraag is of de chipset van de Quest 2 in staat is om deze hoge framerate weer te geven zonder het apparaat te overbelasten. Verbeterde prestaties hebben in de regel ook invloed op de batterij en levensduur van hardware.

Lees meer over verschillen tussen de Quest 2 en Quest 1

Update via software

Facebook gaat waarschijnlijk de update uitrollen via een software update zoals bij de upgrade naar 90Hz. Dit biedt developers de keuze om te kiezen tussen 72, 90 en 120Hz, afhankelijk van wat de app aankan. Of gebruikers zelf kunnen kiezen tussen deze opties is nog onbekend.

VR Expert | Oculus Quest 2 gaming

Adoptie Oculus Quest 2

Bosworth zegt over het succes van de Oculus Quest dat de adoptie van de VR-headsets in een korte periode verdubbelde, hoewel de mainstream nog buiten bereik is. Deze upgrade trekt wellicht een aantal twijfelaars over de streep maar voor het grote publiek gaan de 30 extra frames het verschil niet maken.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.