ClickCease

Oculus Quest V40 release: updates en functies

  • mei 26, 2022
  • 3 minuten

Na de hand tracking update van v39, heeft deze nieuwe v40 firmware update voor Quest headsets veiligheid, toetsenbord tracking en toegankelijkheid als centrale thema’s.

App locking

De nieuwste firmware update, v40 maakt het mogelijk om toepassingen te vergrendelen achter een patroonwachtwoord. Eerder, in v31, activeerde Meta de optie om de headset met patronen te vergrendelen, maar de functie om afzonderlijke toepassingen te vergrendelen was niet geïmplementeerd, tot nu. In feite hebben gebruikers nu meer controle over de inhoud van hun headset. Terwijl ouders toepassingen en spellen kunnen vergrendelen waarvan zij niet willen dat hun kind ze gebruikt, naast de recente maatregelen voor ouderlijk toezicht die Meta heeft ingevoerd.

Ondersteuning voor beveiligde betalingen binnen de headset

Bovendien biedt de update ondersteuning voor veilige betalingen binnen de headset. Dit brengt de metaverse verder tot stand, want nu kunnen 3D-betalingen worden gedaan bij de aankoop van unieke digitale VR-activa – NFT’s – zoals schilderijen of achtergronden voor een VR-Home.

Oculus Quest V40 release_ updates - VR Expert

End-to-end gecodeerde messaging

Ten slotte is er ook een optionele end-to-end versleutelde Messenger toegevoegd. Hiermee worden de end-to-end gecodeerde Messenger-diensten van Facebook Messenger en WhatsApp overgezet op hun Quest headsets. Verleidelijke functies voor zowel bedrijven als consumenten, vanwege de toenemende bezorgdheid over privacy.

Toetsenbordondersteuning

Bovendien maakt de v40 update tracking van meer toetsenborden mogelijk, namelijk het Apple Magic Keyboard met numeriek toetsenbord, de Logitech K375s, en de Logitech MX Keys. Samen met de ondersteuning van het Apple Magic Keyboard (zonder Numpad) en de K830 van Logitech zijn dat nu in totaal vijf compatibele toetsenborden met Quest’s tracking.

Oculus Quest V40 release_ updates - VR Expert

Mono-audio voor toegankelijkheid

De v40 update komt met de broodnodige toegankelijkheidsfunctie van mono audio, in tegenstelling tot de standaard ruimtelijke, 3D audio. In wezen komt dat geluid unidirectioneel uit bij beide oren, in plaats van het surround geluidseffect dat de Quest biedt. Dit helpt gebruikers die aan één oor een verminderd gehoor hebben, waar zij nu de geluidsniveaus makkelijk kunnen afstemmen op hun gehoorbalans.

Conclusie

De nieuwe v40 firmware update biedt een hele reeks nieuwe functies. Het zijn weliswaar niet de indrukwekkende functies voor het volgen van de handen uit v39, maar het biedt wel de nodige nieuwe functies die de metaverse aantrekkelijker en praktischer maken.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.