ClickCease

Oculus ready of klaar voor de volgende generatie VR?

CES komt eraan, dat betekent nieuwe aankondigingen, nieuwe software maar het beste is natuurlijk de laatste nieuwtjes over VR, onze voorspelling was dat Oculus de consumentenversie van de rift toegankelijk maakt voor pre-orders. Dat betekent dus dat je een dikke PC nodig hebt om de Oculus aan te drijven. Word het zelf bouwen of een kant-en-klaar model? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een PC voor virtual reality?

AVA Exemplar

AVADirect Custom Computers | Custom Gaming PC AVAdirect is een Amerikaans bedrijf die custom PC’s bouwt, dat wil zeggen dat zij een PC bouwen die voldoen aan de wensen van de klant. De bedragen van deze PC’s zijn dan ook aanzienlijk hoger dan normale PC’s. Maar dan heb je wel direct de allerbeste PC in huis, dit kan voor games zijn maar ook voor virtual reality.

Road to VR een virtual reality website heeft AVA zo ver gekregen om een samenwerking aan te gaan, samen hebben ze een hoogwaardige VR PC gebouwd. Deze PC kan alle virtual reality brillen aan, van HTC en Oculus tot aan OSVR.

Alienware, Asus en Dell hebben alle drie Oculus Ready PC’s gebouwd die minder kosten dan $1000, deze PC’s beschikken allemaal over snelle processoren, hebben veel geheugen en krachtige videokaarten. Het probleem is alleen dat alle technologie in deze computers na een jaar veroudert zal zijn. De PC van AVA is daarvoor de oplossing, AVA heeft dergelijke computers samengesteld waarmee je minstens vijf jaar vooruit kan. Het probleem is alleen dat deze PC rond de 1755 dollar gaat kosten.

Avalanche II

AVA4Ook al is de Exemplar sterk genoeg om iemand jarenlang te voorzien van soepele virtual reality simulaties, voor sommige mensen kan een PC niet sterk genoeg zijn. Daar heeft AVA de Avalanche voor gebouwd, nog sterker, nog sneller en nog duurder. Deze machine is uitgerust met de sterkste videokaarten, en kan vier monitoren aankoppelen zonder resolutie te verliezen.

De machine word gekoeld met anti bevriezende vloeistof, dit is ook wel nodig omdat de kast op vriestemperatuur wordt gehouden. Dit allemaal om de PC zo goed mogelijk te laten draaien, met een PC als deze kun je de volgende 10 jaar nog wel virtual reality draaien.

Voor de mensen die een normale PC willen voor een normale prijs heeft Oculus de minimale vereisten opgesteld voor consumenten PC’s. Je hebt een NVIDIA GTX 970 of AMD 290 nodig, wij adviseren de NVIDIA GTX 970, een sterke videokaart waar je nog wel even mee vooruit kan.

Ook heb je een sterke CPU nodig, Oculus adviseert een Intel i5-4590 met een capaciteit van minimaal 8GB Ram. Voor velen klinkt dit als hogere wiskunde, we mogen dan ook van geluk spreken dat Alienware, Dell en Asus een afspraak hebben staan met Oculus. Deze 3 bedrijven gaan namelijk Oculus Ready Pc’s bouwen, een PC die direct klaar is om virtual reality te ondersteunen. Deze Pc’s zullen minder dan 1000 dollar kosten en zijn voorzien van een Oculus Sticker.

Doe het zelf

Kun je ook zelf aan de slag? Jazeker, als je een beetje thuis bent in het bouwen van PC systemen kun je nu al een computer assembleren waar je straks meteen mee aan de slag kunt. Bij het samenstellen van een PC moet je met name rekening houden met de GPU, de grafische processor die het meeste werk moeten verzetten hiervoor.

De CPU: de normale processor krijgt niet zoveel te verduren maar moet toch voorzien zijn van minimaal 8GB Ram. Zorg er ook voor dat je de PC goed koel houdt, en koop een fatsoenlijk moederbord.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.