Oculus Rift eerste kwartaal 2016 te koop (in Nederland?)

Oculus heeft vandaag bekend gemaakt dat de langverwachte vr bril in het eerste kwartaal van 2016 wordt gereleased. Het einde van dit jaar kunnen pre-orders geplaatst worden waarna de eerste consumenten de bril in 2016 geleverd krijgen. De aankondigingen is te vinden op het officiële blog van Oculus waar ook nieuwe afbeeldingen te zien zijn van de uiteindelijke consumentenversie.

Oculus Rift specificaties

De exacte specificaties van de Rift zijn nog niet bekend gemaakt, deze worden na aanloop van de officiële release bekend gemaakt. De verandering die van de DK2 naar de het Cresent Bay prototype zijn doorgevoerd vinden vanzelfsprekend hun weg naar de consumentenversie. De twee schermen, 360 graden tracking en ingebouwde audio zijn dan ook aspecten die wij volgend jaar hoogstwaarschijnlijk terug gaan zien.

Oculus geeft aan dat in de komende weken meer bekend wordt gemaakt over de hardware, software en verbeterde input van de consumentenversie.  Daarnaast worden er een aantal games aangekondigd die speciaal voor de Rift zijn ontwikkeld. Oculus geeft nu al aan dat de tracking zodanig is verbeterd dat je zowel staand als zittend vr kunt ervaren. Bovendien is het design volledig omgegooid en is de uiteindelijke versie een stuk comfortabele en duurzamer dan voorgaande prototypes.

De afbeeldingen zijn vrij donker en tonen geen ‘echte’ Rifts maar een computergeanimeerde ontwerp, een zogenaamd ‘render’. Duidelijk is dat er aan de zijkant een hoofdtelefoon lijkt te zitten en dat de Rift nu wat rondere vormen heeft dan voorheen.

Oculus Rift

Oculus Rift Prijs

De prijs van de Rift is tevens nog onbekend maar de verwachting is dat Rift tussen de 200 en 400 euro gaat kosten. De DK1 en DK2 lagen beide rond de 350 dollar dus het lijkt logisch dat Oculus dezelfde prijs gaat hanteren voor de consumentenversie.   Persoonlijk verwachten wij dat de dollar prijs direct wordt omgezet naar euro’s en je straks voor 350 euro een Rift in huis hebt.

Oculus Rift naar Nederland?

Het is niet duidelijk of Oculus kiest voor een wereldwijde release of dat zij enkel de Noord-Amerikaanse markt gaan voorzien de Rift. Hopelijk is de Oculus Rift ook snel in Nederland te koop of wordt de mogelijkheid geboden een Amerikaanse versie te pre-orderen. Of hier snel duidelijkheid over wordt gegeven door Oculus blijft afwachten. Wij zijn altijd uitgegaan van een gefaseerde release met een beperkt aantal stuks die enkel voor inwoners van de V.S. te krijgen zijn.

Wij kijken echter met smart uit naar de ontwikkelingen en houden jullie natuurlijk op de hoogte van al het nieuws omtrent de Rift.  Daarnaast hebben wij natuurlijk een directe lijn met Oculus en hopelijk krijgen wij als één van de eerste in Nederland een de nieuwste Rift in handen.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.