Oculus Rift toch niet te koop in 2015?

Geen nieuws is slecht nieuws, ook in het geval van Oculus. Vandaag kwam informatie naar buiten dat de langverwachte vr bril wellicht toch niet in 2015 te koop zal zijn voor consumenten. Hoewel het bedrijf altijd aanstuurde op een release eind dit jaar lijkt dit momenteel absoluut nog niet zeker. Oculus streeft naar perfectie, doet geen concessies en laat fans in spanning. 

Releasedate Oculus Rift begin 2016?

Tijden het South-by-Southwest festival merkte Oculus-oprichter Lucky Palmer op dat het bedrijf momenteel ‘niets aan te kondigen heeft’. Volgens Palmer is het niet ‘het juiste moment of de plek’ om meer bekend te maken. De initiële planning waarin altijd een release in 2015 stond gepland lijkt dus van tafel. Wanneer de Rift vr bril daadwerkelijk te koop is in Nederland blijft gissen. Ik heb altijd gegokt op een datum ergens in begin 2016 en deze aanname lijkt dus waarheid te worden…

Dit is een behoorlijke teleurstelling voor vr fans die reikhalzend uitkijken naar de release van de Rift. Wijst dit op problemen of is Oculus zo zeker van hun product dat ze alle tijd nemen? Volgens Palmer wel, er echter niets mis, het gaat volgens hem zelf enorm goed.  Wel wijst dit er indirect op dat de geplande release in 2015 verre van zeker is.

Oculus heeft altijd gezegd dat zij steven naar perfectie. De Rift komt pas op de markt wanneer het bedrijf 100% zeker is van succes omdat een slecht product de gehele vr industrie in gevaar kan brengen. Oculus wil de Rift zo snel mogelijk lanceren maar doet geen concessies, een verstandige beslissing.

Ruimte voor concurrerende vr brillen

Dit nieuws, of beter indirecte hint, dat de release vertraagd is lijkt een goede ontwikkeling voor concurrerende vr brillen die wel een release date voor 2015 in de planning hebben. Zo kunnen wij de Vive van HTC & Valve tegemoet zien en brengt Razer de OSVR dit jaar al op de markt. Daarnaast vinden er een hele lading mobiele vr brillen hun weg naar de consument.

Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat deze eventuele voorsprong niet nadelig is voor Oculus. De grote fanbase en het goed uitgewerkte product alsmede de support van Facebook maken Oculus nog steeds de sterkste speler op de vr markt.

Oculus Rift in 2016 in Nederland te koop?

Goed, onzekerheid alom dus. Vorig jaar kwam echter naar voren dat er waarschijnlijk een publieke beta van de Rift volgt in Amerika. De kans is dus groot dat de initiële uitrol in de Verenigde Staten plaats zal vinden. Wanneer de Rift in Nederland te koop is blijft gissen maar ik blijf bij mijn idee van begin 2016…

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.