ClickCease

Oculus Rift verhuur & demonstraties

Ik krijg de laatste tijd veel vragen van lezers of zij de Rift kunnen huren voor een evenement of demonstratie. De interesse in virtual reality is blijkbaar zeer hoog en de vraag naar de Rift blijft toenemen. Helemaal nu bekend is geworden dat de releasedate zeer dichtbij is.  U kunt daarom vanaf nu via de pagina Oculus GO te huren eenvoudig een vrijblijvend aanvraag doen.  Virtual reality is nog niet bekend bij het grote publiek maar zoals met alle nieuwe technologie is het verstandig er nu mee bezig te gaan. De populariteit zal namelijk snel toenemen zodra de Oculus Rift op de markt komt.

Waarvoor kun je de Rift huren?

De meeste aanvragen die ik binnen krijg hebben voornamelijk betrekking op het huren van de Rift voor demonstraties. De Rift kan echter voor veel meer dingen gebruikt worden die vooral voor bedrijven interessant zijn. De volgende toepassing zijn momenteel het populairst.

Demonstraties

De Rift wordt voornamelijk gehuurd voor demonstraties. Dit is een uitstekende manier om kennis te maken met Virtual Reality en de mogelijkheden die het biedt. De content bestaat momenteel vooral uit games en virtuele rondleidingen. De inhoud wordt aangepast worden aan de wensen van de huurder.Het huren van een Rift is erg leuk voor een bedrijfsfeestjes, beurs of andere evenement. Ervaring leert dat het een publiekstrekker is en dat mensen in de rij staan om de virtuele wereld te betreden. Wanneer u de Rift huurt krijgt u professionele begeleiding van mij en wordt alle noodzakelijke apparatuur bijgeleverd. U kunt dus al het werk uit handen geven en uw bedrijf, school of vereniging op een leuke manier laten kennis maken met Virtual Reality.

360 graden video’s

Een 360 graden video is een video waarbij de kijker vrij om zich heen kan kijken, kan bewegen en inzoomen op het beeld. Het maken van 360 graden video’s wordt al langer gedaan door professionele bedrijven . Het is populair geworden dankzij de software van zoals die te zien is bij Google Maps. Dit is een unieke en onderscheidende manier om uw bedrijf of product aan uw doelgroep te tonen. Momenteel worden de video nog in 2d weergegeven. Dat wil zeggen op een computerscherm waar de bezoeker het beeld ziet en met behulp van de muis navigeert. De komst van de Rift maakt het fenomeen 360 graden video’s vele male intenser. De drager van de bril kan in real time om zich heen kijken en door de digitale wereld bewegen. De impact van deze ontwikkeling is voor veel mensen nog niet duidelijk. Lees in dit blogbericht meer over de vele toepassingen van de Oculus Rift.  Onderstaand een klein voorbeeld om idee te geven van de ongekende mogelijkheden.

Voorbeeld: het virtuele huis.

Een architect maakt een prachtig ontwerp van uw nieuwe huis, u zet de Rift thuis op en kijkt en loopt in full HD door uw toekomstige onderkomen. U belt of appt uw zoon en geeft hem vanuit uw luie stoel een rondleiding. Het bouwbedrijf kijkt mee en krijgt een fantastisch beeld van het eindresultaat.

Tijdens de bouw maakt de aannemer enkele 360 graden foto’s zodat u vanuit huis mee kan kijken naar de voortgang. Zodra het huis klaar is hoeft u geen tientallen rondleidingen te geven maar laat al uw vrienden familie vanuit huis een kijkje nemen.

Op uw oude dag besluit u het huis te verkopen en uw makelaar komt lang en maakt enkele opnames. Vervolgens kan hij elke geïnteresseerden met de Rift een kijkje laten nemen zonderde deur uit te gaan. Wil de toekomstige koper zien hoe het huis eruit ziet met andere verf, moderner meubilair of een groot raam? Geen probleem. Met enkele klikken verandert de complete inrichting en uiterlijk van het huis.

Dit is slechts één voorbeeld maar zoals je ziet kan Virtual Reality de wijze waarop wij kijken, beleven en delen gigantisch veranderen. Denk eens aan de mogelijkheden voor dat hotel aan de andere kant van de wereld of de verkoper van uw nieuwe auto. VR is the future!

Games

De gameindustrie is de grootste ter wereld. In games zoals GTA wordt meer geld gepompt dan de de duurste film en zelfs opa en oma spelen rummikub op de iPad. De Rift is de laatste stap die games kunnen nemen, daadwerkelijk onderdeel zijn van de wereld. Het laten maken van een game voor de Rift is voor bedrijven interessant omdat werkelijk vernieuwend is en gebruikers de meeste intense ervaring biedt. De consumentenversie komt begin volgend jaar op de markt dus het is nu de tijd om de te kijken naar de mogelijkheden die de Rift biedt.

 

Wat kost het huren van een Rift?

Een professionele demonstratie op een locatie naar keuze is zeer betaalbaar en vele male interessanter dan alweer een gastspreker, workshop of het bouwen van een vlot in het kader van teambuilding. De exacte prijs hangt af van uw wensen, het aantal personen en en de duur van de demonstratie. Als u ervoor kiest een Rift te huren krijgt u altijd professionele begeleiding en wordt al het benodigde meegeleverd. U kunt dus zorgeloos kennismaken met Virtual Reality en uw klanten, uw persoon en uzelf overtuigen dat dit de toekomst is!

Hoe werkt het huren van een Rift?

U doet een vrijblijvende aanvraag voor het huren van een Rift.  Vervolgens doe ik op basis van uw wensen en budget een vrijblijvend voorstel. Gaat u akkoord dan kom ik naar elke gewenste locatie in Nederland voor een kennismaking met Virtual Reality. Ik lever altijd een compleet pakket inclusief apparatuur, games en ervaringen. Daarnaast blijf ik gedurende de gehele periode aanwezig voor begeleiding en uitleg. Heeft u interesse in het huren van een Rift? Heeft u liever een begeleide demonstraties of wilt u brainstromen over de mogelijkheden voor je bedrijf, school of verenigingen? Kijk dan op Oculus GO huren pagina of laat hier een bericht achter.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.