ClickCease

Oculus Rift werkt niet op Windows 10

Microsoft probeert je al een hele tijd te verleiden met het installeren van Windows 10 maar wacht daar nog even mee, althans tot de Oculus Rift werkt met dit nieuwe besturingssysteem. 

Samenwerking Oculus en Microsoft

Het team van Oculus Rift bracht in juni naar buiten dat ze de Xbox van Microsoft gaan ondersteunen en zelfs een Xbox controller mee gaan leveren met de Oculus Rift. Daarmee werd duidelijk dat Oculus en Microsoft goed met elkaar samen kunnen werken. Maar blijkbaar is dat niet genoeg om Windows 10 te ondersteunen vanaf het begin, zoals ze tijdens de lancering van het nieuwe systeem via hun blog bekend maakten. Op dit moment is er nog geen datum bekend, maar ongetwijfeld wel tijdens de lancering van de retail versie van de populaire VR bril.

 

Geen haast bij Microsoft

Hoewel deze grote partijen samenwerken heeft Microsoft natuurlijk ook hun eigen headset Hololens 2. Ook deze bril is nog niet op de markt en wellicht willen ze Oculus geen voorsprong geven op hun eigen product. Daarmee heeft Oculus mogelijk een probleem, in tegenstelling tot andere VR brillen die een eigen platform in huis hebben, zoals die van Microsoft en Sony, en zelfs de brillen die werken op Android, leunt Oculus zwaar op computers met Microsoft Windows.

Oculus Rift S controllers Kopen

Gelukkig hebben de fans van Oculus een jaar de tijd om hun Windows systeem gratis te upgraden naar Windows 10, en veel gebruikers zullen de gaming toepassingen gescheiden houden van de andere activiteiten, maar houdt er rekening mee, misschien moet je nog even wachten…

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.