ClickCease

Oculus stopt met GO, alternatief PICO klaar voor zakelijk markt

Pico G2 4K Kopen

Oculus kondigde de stopzetting aan van hun meest verkochte stand-alone headset; de Oculus Go. Het bedrijf heeft gezegd dat de focus zal liggen op de Oculus Quest en de Rift S. Oculus verklaarde in de blogpost van vandaag dat het zal stoppen met het produceren van de Oculus Go. Na de positieve feedback op de Quest ziet Oculus vooral toekomst in het zogenaamde 6DOF. Dit stelt de gebruiker in staat ook rond te lopen, in plaats van enkel rond te kijken. Lees in dit artikel meer over de beste alternatief van de Oculus Go.

VR expert Oculus GO

Deze beslissing kan goed zijn voor de acceptatie en waardering van VR door consumenten omdat de Oculus Quest een veel betere ervaring biedt. Bedrijven die vaak voldoende hebben aan de mogelijkheden van de Oculus GO zullen wellicht minder blij zijn met de strategie van Oculus.

Focus op de Oculus Quest

Oculus zal de Oculus Go ondersteunen met updates in de systeemsoftware waarbij bug-fixes en beveiligingspatches tot eind 2022 worden voortgezet. De Oculus store accepteert echter geen nieuwe applicaties of updates meer in de store na 4 december 2020. Oculus Go alternatief | VR Expert

“Jullie hebben ons luid en duidelijk laten weten dat 6DoF aanvoelt als de toekomst van VR”, aldus Oculus. “Dat is waarom we daar vol op inzetten en we niet langer VR-producten met 3DoF gaan verschepen.” Een duidelijke boodschap waar vooral focus op de consument doorklinkt en voorbij wordt gegaan aan de zakelijke gebruiker.Pico G2 4K met controller

Gevolgen voor adoptie VR door bedrijven

Hoewel Oculus de Go stopzet, zijn er nog steeds veel bedrijven die de stand-alone headsets gebruiken. Het gebrek aan ondersteuning en updates heeft grote gevolgen voor Oculus als zakelijke platform. Het effect op de adoptie van VR als een zakelijke tool kan ook afnemen als gevolg van de hogere prijs en complexere bediening van de Oculus Quest.

Oculus Go alternatief Pico VR klaar voor zakelijke markt

De Oculus Go is verreweg de meest gebruikte VR-headset in de zakelijke markt, maar er is één kanshebber deze plaats in kan innemen: het Chinese Pico Interactive. Hun focus is altijd op de zakelijke markt geweest en de strategische keuze van Oculus opent mogelijk nieuwe deuren voor Pico.

Oculus Go alternatief

Pico heeft twee headsets in hun lijn die de Oculus Go zouden kunnen vervangen. De Pico G2 en de Pico G2 4k versie. Beide VR brillen hebben ongeveer dezelfde specificaties op het gebied van sensoren, batterij en bouwkwaliteit als de Oculus Go. De 4K-versie heeft zelfs een beter scherm dan de Oculus Go. Hoewel de Pico store niet zoveel content bevat, zijn de VR headsets uitermate geschikt voor zakelijk gebruik.

Lees meer over de headset in onze review van de Pico G2 4K.

Waarom PICO VR nu de beste vr bril is voor bedrijven

De prijs is iets hoger, maar de VR headset hebben tal van voordelen waardoor het een goede keuze is in vergelijking met de Oculus Go.

  • PICO kan zonder controller worden gebruikt, wat minder problemen en lagere kosten betekent.
  • Het is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden dankzij de gebruikte materialen
  • Het draait op Android waardoor het gebruik en onderhoud van bedrijfs apps eenvoudiger is
  • Met behulp van een zogenaamde Kiosk-modus is het mogelijk om vooraf geselecteerde applicaties automatisch uit te voeren

Pico Neo 3 is ook gelanceerd voor consumenten in Azië en de releasedatum van de Pico neo 3 is bekend

Meer informatie over de beste alternatief voor de Oculus Go?
Contacteer onze experts voor advies.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.