Oculus Touch, Toybox en Medium

Tijdens het jaarlijkse Oculus evenement Connect worden altijd de laatste technische snufjes en de vetste producten gepresenteerd. Zo ook dit jaar, naast de preview van de nieuwe Samsung Gear VR presenteerd oculus de – tot nu toe – beste VR controller: Oculus Touch.

Touch

De grootste ontbrekende factor in VR was tot nu toe het controleren van een interactieve omgeving. De oplossing is nu hier, Oculus Touch is een geweldige controller die unieke features toevoegt aan de virtual reality experience. De grootste kracht van Oculus Touch is het natuurlijke gevoel van de bewegingen die je maakt in VR, beide controllers bevatten infrarood motion sensors die precies kunnen volgen welke handbewegingen je maakt.

Oculus Touch Controllers

Hierdoor krijg je zowel fysieke controle als haptische feedback, Haptische feedback wil zeggen dat je de virtuele omgeving kunt ‘’aanraken’’ en controleren door opdrachten te geven aan je controller met handbesturingen.

Toybox

De Oculus Touch werd geïntroduceerd aan de hand van een Demo genaamd Toybox, in deze demo kun je pingpong spelen, torens bouwen met blokken, met een katapult bestuurd door twee handen schieten en zelfs met laserguns op elkaar schieten. Toybox is de ideale omgeving om te laten zien hoe makkelijk interactie is met de Oculus Touch.

Oculus Touch en Toybox zijn gericht op sociale interactie, want pingpong kun je natuurlijk niet alleen spelen. In Toybox ben je een hele simpele avatar bestaande uit een gezicht met een oculus en twee handen die onder het hoofd zweven die gecontroleerd worden door de Oculus Touch.

Oculus Connect presented bij Mark Zuckerberg

Het meest unieke aan Toybox en Oculus Touch is dat je via een Rift interactieve handelingen kan uitvoeren met mensen aan de andere kant van de wereld. Door spelletjes te spelen met de avatar tegenover je heb je echt het idee dat je in connectie bent met een ander persoon.

Medium

‘’Every great platform has to have a paint app, and Medium will be ours’’ dat zegt Brendan Iribe, CEO van Oculus. Medium is een virtual reality app waar je letterlijk alles mee kan creëren. Van sculpturen tot 3D tekeningen tot aan Kleifiguren, in een promo video van Oculus werden 4 traditionele artiesten vrijgelaten op Medium en de reacties waren ontzettend positief. Het lijkt alsof ik altijd met een hand op mijn rug heb gewerkt zegt een van de artiesten over de vrijheid en de mogelijkheden die Medium bied.

Release

Er is op dit moment nog niet vrijgegeven hoeveel de Oculus Touch moet gaan kosten. Wel weten we dat Oculus Touch in het tweede kwartaal van 2016 op de markt moet komen, het gaat hier om een Developers Kit versie. Dit is bewust gedaan door Oculus om de limieten van de Oculus Touch te testen en om te kijken hoe de ontwikkelaars de Touch gaan toepassen, om zo te kijken waar de verbeter punten liggen voor de uiteindelijke consumentenversie.

Bent u nou ook benieuwd naar deze gadgets en heeft u een VR-headset hiervoor nodig bekijk ons aanbod.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.