ClickCease

Mac-ondersteuning voor virtual reality bril

Apple aanhangers kunnen vanaf vandaag ook aan de slag met de virtual reality bril van Oculus. Met de release van SDK (software development kit) 0.4.1 wordt het voor ook voor Apple-computers mogelijk software te ontwikkelen. Dit betekend dat bezitters van een Mac in de toekomst ook gebruik kunnen maken van de Virtual Reality bril. Momenteel biedt Oculus enkel ondersteuning voor gewone computers. Wanneer andere platformen zoals Linux de virtuele wereld kunnen binnenstappen is vooralsnog onbekend.

Fixes en verbeteringen voor Rift

De 0.4.1. SDK is de opvolger van de 0.4.0 die Oculus uitbracht aan het einde van juli. Deze release viel precies samen met het uitbrengen van de Development Kit 2.  Deze kit bevat een geüpgraded versie van de eerste versie (DK1) van de Oculus die bijna een jaar geleden uitkwam. Meer informatie over de verbeteringen en nieuwe functies lees je in de Oculus Rift DK2 review.

De 0.4.0 versie die vorige maand uitkwam zorgde initieel voor vertraging. De software had nog enkele fouten en zorgde ervoor dat de het verzenden van de DK 2 met enkele weken werd uitgesteld. Met de release van de nieuwste SDK biedt de software ondersteuning voor de nieuwste functies van de Rift. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van de positional tracking.

Compatibiliteit games DK1 met DK 2 en Mac

Daarnaast zorgt de update ervoor dat veel vr games die ontwikkeld zijn met de DK1 nu ook speelbaar zijn met de DK2. Goed nieuws want dit was het grootste kritiekpunt in alle reviews die de afgelopen tijd online verschenen. Het is echter nog even wachten voordat alle games speelbaar zijn omdat ontwikkelaars de nieuwe functies van de DK2 eerst moeten implementeren.

Wanneer Mac-gebruikers überhaupt de virtual reality games kunnen spelen is tevens nog even afwachten. Het ontwikkelen van games en apps duurt in de regel enkele maanden. Wellicht dat het speelbaar maken van games voor Mac gemaakt zijn met de PC eenvoudiger is en minder tijd in beslag neemt. Wij verwachten dat in september de eerste Rift games en apps voor de Apple-enthousiastelingen verschijnen.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.