Oculus wil demo-stations van Rift in winkels

De consumentenversie van de Rift komt eraan, eind dit jaar neemt het bedrijf pre-orders aan voor de lancering in het eerste kwartaal van 2016.  Om consumenten warm te laten lopen voor een virtual reality ervaring is Oculus van plan te zorgen voor fysieke aanwezigheid van de Rift in winkels. 

Zien is geloven

Het oude gezegde ‘zien om te geloven’  past perfect bij vr,  het is eigenlijk onmogelijk te benoemen maar echt iets wat je moet ervaren.  Pas wanneer je de virtuele wereld hebt gezien ben je overtuigd van de potentie en wellicht bereid om er (flink) voor te betalen.

Oculus oprichter Lucky Palmer snapt deze redenatie en de noodzaak om mensen kennis te laten maken met virtual reality voor hen flink in de buidel te laten tast. Palmer wil daarom zorgen voor een fysieke aanwezigheid van de Rift.  Dit geeft hij aan in een gesprek op afgelopen E3 met de mannen van RoadToVr. Volgens Palmer zijn er diverse manieren om geïnteresseerden om te toveren in klanten.

Oculus Rift bij mediamarkt?

Via de diverse gamebeurzen is het vrij eenvoudig om te overtuigen omdat daar al fanatieke gamers aanwezig zijn. Daarnaast kunnen je door vrienden meegenomen worden op virtueel avontuur maar verder zijn er weinig opties om vr te ervaren. Daarom kiest Oculus ervoor om een duidelijke fysieke aanwezigheid te hebben in retail. De kans is dus aanwezig dat je straks in een Mediamarkt een test-unit kan vinden, naast de PlayStation.

Oculus Rift naar Europa!

Palmer geeft in ditzelfde gesprek aan dat wij rekeningen moeten houden met een wereldwijde lancering van de Rift. Dit betekend dat het voor ons Nederlanders tevens mogelijk is de Rift te kopen aangezien de vr bril internationaal wordt verscheept.  Of wij een gelijktijdig release met bijvoorbeeld Amerika kunnen verwachten blijft onzeker aangezien Palmer hier nog uitspraken over doet…

 

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.