ClickCease

ODG komt met goedkopere R8 en R9 Smartbrillen

ODG is hard op weg de nieuwe standaard voor smart brillen neer te zetten. Ze maken al enige jaren Augmented Reality brillen voor zakelijke toepassingen op basis van het Android besturingssysteem met daarop hun eigen platform.

Onlangs wist ODG een bedrag van 58 miljoen dollar op te halen bij investeerders, mede dankzij deze middelen kunnen we binnenkort twee nieuwe smart brillen tegemoet zien in een aanzienlijk lagere prijsklasse. ODG kan zo de brug slaan tussen Google Glass en Microsoft Hololens.

ODG de slimme bril voor zakelijk gebruik

De ODG R7 is een interessante smart bril met Augmented Reality op basis van Android. De bril is compact, degelijk gebouwd en gericht op de zakelijke markt. Met name in de industriële en medische sector kan AR technologie veel toevoegen. Personeel kan handsfree werken en overzicht houden op de omgeving.

Het nadeel van de R7 was de prijs; 2750 dollar is een behoorlijk bedrag, zeker wanneer er meerdere brillen nodig zijn binnen een organisatie. Nu heeft ODG twee nieuwe modellen aangekondigd die een stuk vriendelijker zijn geprijsd met respectievelijk 1000 en 1800 dollar.

 

ODG R8 en R9 brengt AR naar de massa

Terwijl Google Glass zich al snel richtte op de consumentenmarkt ontwikkelde ODG vooral oplossingen voor zakelijk gebruik. Met de R8 en R9 brillen wordt de drempel aanzienlijk verlaagd waarmee een nieuwe doelgroep wordt aangesproken. De technische specificaties zijn niet bepaald amateuristisch te noemen;

De brillen krijgen een Qualcomm Snapdragon 835 processor op basis van de Snapdragon VR SDK waarmee positionele tracking tot de mogelijkheden behoort. De brillen worden uitgerust met twee 1080p OLED displays en een verversingssnelheid van 90Hz. De R9 wordt iets zwaarder en heeft een blikveld van 50 graden en is voorzien van een docking poort waarbij je de bril kunt uitbreiden met extra modules. De R9 zal in het tweede kwartaal in een ontwikkelaarsversie verschijnen, de R8 zal later volgen.

Momenteel is de AR-brillen wereld voor het grote publiek nog onbekend en zijn de smartglasses zoals de RealWear HMT-1 en de Vuzix m4000 de meest verkochte brillen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.