ClickCease

Omni Deck en virtuele arcadehal voor de Rift

Deze week schreef ik over de vetste controllers voor de Rift. Daar kan er nog eentje aan toegevoegd worden; de Omnideck van Omnifinity. Deze simulator won reeds bekendheid in 2011 toen hij gepresenteerd werd als de ultieme Battlefield 3 simulator. Het apparaat was toen echter totaal niet geschikt voor consumenten vanwege de grootte en de hoge kosten. In tegenstelling tot andere gadgets bewoog je in een ruimte en zag je een groot scherm om je heen. Als het ware en 360 graden scherm die reageert op je bewegingen. Een hele grote versie van de Omni treadmill dus.

Toen kwam de Rift..

De applicatie was dus vooral geschikt voor grote bedrijven en het overheidsinstanties zoals het leger. Dat was voordat de Oculus Rift kopen Nederlandaan populariteit begon te winnen. Nu is het tevens mogelijk met de 360 graden ervaring te beleven vanuit huis; enige benodigdheden zijn goede pc en USB en HDMI aansluitingen.

Wat wel heel tof is dat je een laptop op in een rugzak kan doen en zo volledige bewegingsvrijheid hebt. Niet erg praktisch omdat je niet ziet waar je loopt, maar wel heel tof.  Als de techniek zo ver is dat een omgeving ingeladen kan worden met alle obstakels is dit wellicht een realistische optie.

Het is echter nog steeds mogelijk om te kiezen voor een meer intensere ervaring. Het Omnideck biedt meer bewegingsvrijheid en kan effecten zoals hitte, vochtigheid, rook en geur toevoegen. Het hanteren van apparaten zoals wapen tilt de ervaring naar een hoger niveau. Ik denk dat dit apparaat interessant is voor bedrijven die zich nu bezig houden met dingen zoals LaserQuest of paintball. Een VR arcadehal heeft denk ik wel potentie.  Speaking about arcade…

The New Retro Arcade; nostalgie ten top

Arcadehallen waren ooit populair toen niemand nog een console thuis had staan. De nostalgische beleving wordt echter weer tot leven gebracht door Digital Cybercherries. Je zet de Rift op en je waant je gelijk weer in de jaren tachtig. Lelijk neonkleuren, rammelden kasten en foute eighties muziek uit de speaker. Veel classics games uit Acrade tijdpers zijn te vinden, StreetFighter, Tetris en Astroids. Allemaal hebben ze een plekje in deze virtuele arcadehal. De games draaien momenteel nog op een Gameboy emulator maar hopelijk word dit met de release opgekrikt. Nu is het in elk geval een fantastische trip down memory lane voor old school gamers zoals ondergetekende.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.