Ontwikkelt Huawei een 6DoF VR Headset?

Huawei logo

Huawei heeft al een aantal VR-producten, hoewel het bedrijf deze technologie tot nu toe vaak links liet liggen. De Chinese tech gigant zag VR vaak als een bijzaak voor haar smartphones, zoals Samsung dat ook zag met de Samsung Gear VR. Een recent patentaanvraag voor een VR-controller laat echter zien dat Huawei waarschijnlijk bezig is met een VR headset. 

VR controller Huawei

Waarschijnlijk een nieuwe Huawei 6DOF headset

Het Huawei patent lijkt op de Oculus touch controller, met een LED ring voor optische 6DoF-tracking. Huawei maakt dit ontwerp waarschijnlijk niet voor een derde partij, maar zou een plan hebben voor een eigen headset. 

Dit betekent echter nog niet dat het bedrijf actief een VR headset ontwikkelt, maar tijdens het ontwikkelen van een headset worden eerst meerdere patent aanvragen gedaan

Huawei VR screenshot

Wanneer komt de Huawei VR headset uit?

De aankomende tijd zijn er nog meerdere live-evenementen zoals de MWC 2021. Als Huawei een VR-bril ontwikkelt, zou dit waarschijnlijk onthult worden op een groot evenement.

Huawei verkoopt momenteel één consumenten VR headset, een 3DoF headset met een enkele controller. Deze wordt vaak vergeleken wordt met de Gear VR, Grey Owl en de Oculus Go.

Handelsoorlog tussen China en Amerika

Huawei verkoopt vanwege de Amerikaanse sancties tegen China minder smartphones, het zou niet vreemd zijn als Huawei naar vervangende inkomstenstromen zou zoeken, zoals een nieuwe VR-headset. 

Huawei’s andere VR projecten 

Huawei zei in een press release in 2019 veel toekomst te zien in de VR-markt, zo ontwikkelde ze in samenwerking met VR OpenLab een cloud voor VR business en maakte ze een consumenten VR-bril. Zou Huawei er nu alsnog op inspelen en net als Apple iets later de VR-markt betreden?

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.