ClickCease

OSSIC X 3D Audio hoofdtelefoon

Volgens de ontwikkelaars moet het de “Oculus Rift” voor hoofdtelefoons worden. Met een Kickstarter campagne die het succes van Oculus wist te overtreffen zijn ze in ieder geval op de goede weg. De bescheiden grens van $100.000,- werd dankzij de meer dan tienduizend backers ruimschoots overschreden met een eindsaldo van 2,7 miljoen dollar. Wat maakt deze hoofdtelefoon zo bijzonder, en welke impact gaat deze geven op Virtual Reality?

3D Audio

Een normale hoofdtelefoon geeft een stereo geluid met twee kanalen. Door het volume aan te passen en audio filters te gebruiken is het mogelijk om een ruimtelijke ervaring te simuleren, maar het blijft stereo geluid. Met de OSSIC X 3D hoofdtelefoon hoor je geluid echt in een driedimensionale ruimte.

3D audio

Waar je ook bent, hoe je hoofd ook beweegt, je waant je in een concertzaal of ver in de ruimte in een verhit gevecht. OSSIC X is de eerste hoofdtelefoon die een compleet ruimtelijke ervaring mogelijk zal maken.

Voor spellen en VR

De goedkoopste optie bij de Kickstarter campagne was een Google Cardboard met het logo van OSSIC X. Dat geeft aan hoe belangrijk VR gaming is voor dit bedrijf. Het is een logische combinatie; je kunt vrij rondkijken in een virtuele wereld, straks kun je ook met je oren de ruimte waarnemen.

Ossic x 3d audio

Met je ogen dicht hoor je links, rechts, ver weg en dichtbij door de OSSIC X hoofdtelefoon. Dan wordt de Virtual Reality ervaring pas echt compleet.

Accessoire voor een accessoire

De “Early Bird” investeerders moesten 200 dollar neerleggen, de eindconsument moet maar liefst 400 dollar ophoesten voor de OSSIC X 3D audio hoofdtelefoon. Dat is een flinke investering bovenop het bedrag voor de VR headset als de HTC Vive en een stevige PC.

Je kunt de OSSIC X uiteraard ook gebruiken voor muziek en als thuisbioscoop, toch is het een luxe product dat alleen voor de audio hobbyisten bestemd is. En laat dat nou een zeer selectieve doelgroep zijn…

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.