ClickCease

OSVR headset nieuwe versie nu te bestellen

Bij Virtual Reality fabrikanten denk je voornamelijk aan Oculus, HTC en Sony. De naam Razer zal niet snel als eerste worden genoemd. Toch ontwikkelt dit bedrijf naast diverse gaming accessoires ook hun eigen VR headset, de laatste versie voor ontwikkelaars is nu te bestellen voor €499,-. Wat biedt OSVR dat de andere headsets niet hebben?

Open platform

Het voornaamste onderscheidende kenmerk is het open OSVR platform. Met deze software kan elke programmeur OSVR eenvoudig ondersteunen. De headset kan in theorie ook werken met de spellen voor de Oculus Rift en de HTC Vive, SteamVR wordt standaard ondersteund. Met alle discussie over exclusieve titels wil OSVR juist de markt samenbrengen.

OSVR headset

Razer is geen kleine speler in de gaming markt. Ze maken al jaren gaming computers, toetsenborden, muizen en andere accessoires. Daarmee is het vrij logisch dat ze ook een product voor Virtual Reality ontwikkelen. Ze weten alleen niet de publiciteit te halen die de andere headsets wel krijgen. Dat is eigenlijk best jammer, want kwalitatief doet de nieuwe OSVR niet onder voor de concurrentie.

Eindelijk nieuwe schermen

Het grootste punt van kritiek op de vorige versie van de OSVR was de schermtechnologie. Die is nu verbeterd en is met 2160×1200 op 90fps met een lage retentie eindelijk op het niveau van de andere VR headsets. De prijs ligt iets lager dan de concurrentie, in theorie kan OSVR dezelfde spellen weergeven als de Vive en de Rift. De Open Source aanpak kan ontwikkelaars aantrekken, en een publiek die principieel tegen gesloten systemen is.

OSVR 2

Het is niet bekend wanneer de OSVR van Razer als consumentenversie in de winkels te koop is, ze zijn wel weer een stap verder in de ontwikkeling. Meer keuze kan de het succes van VR technologie versnellen. Zal deze Calimero onder de VR headsets doorbreken, of is het te druk voor nog een nieuwe speler op een verzadigde markt?

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.