ClickCease

Panono

 

Elke 360 graden camera heeft wel een unieke feature, en de Panono heeft wel een erg bijzonder kenmerk; deze 360 cam is gemaakt om mee te gooien!

Technisch hoogstandje

De Panono is een 360 graden camera met 36 afzonderlijke camera’s die in een bolvormige behuizing geplaatst zijn. Samen zijn ze goed voor een 108 Megapixel beeld dat automatisch wordt gemaakt door alle 36 beelden softwarematig te combineren. De camera reageert op beweging en weet wanneer het hoogste punt is bereikt en kan vervolgens automatisch fotograferen. Als de bol teveel trilt of beweegt zal er geen foto gemaakt worden. Je kunt ook kiezen om de camera op afstand te bedienen met een App op je smartphone of gewoon op het knopje drukken als je de camera in je hand houdt. De behuizing is spatwaterdicht maar de camera is niet geschikt om onder water te gebruiken.

Panono 360 Camera

Kwantiteit boven kwaliteit?

Welke kwaliteit kun je verwachten met 36 camera’s en ruim 100 Megapixel foto’s voor een aanschafprijs van minder dan 600 euro? Best aardig eigenlijk, maar niet uitmuntend. De beelden zien er netjes uit maar als je gaat zoomen zie je dat het beeld niet helemaal scherp is. Dat kan een resultaat zijn van de lenskwaliteit in combinatie met de software. Daarentegen is de “stitching” opvallend goed, er zijn geen verschillen in belichting en witbalans te zien. De camera presteert het best met daglicht, binnen wordt geadviseerd de camera op een statief te plaatsen. Scherpstellen is niet aan de orde omdat de lenzen een vaste focale afstand bieden.

Conclusie

De Panono is een interessant product omdat het gemaakt is om mee te gooien. Daarmee kun je mooie panoramabeelden maken vanuit de lucht, en dat is met veel andere 360 graden camera’s niet of nauwelijks mogelijk. Je moet wel genoegen nemen met een minder scherp beeld, en je kunt geen video opnames maken. Het prijskaartje van 599 euro lijkt redelijk gezien de specificaties, je zult zelf moeten bepalen of de unieke mogelijkheden opwegen tegen de beperkingen. Wanneer je van plan bent een 360 graden camera te kopen dan is de Panono eentje die je naar ons idee snel van het lijstje kun afstrepen, het schieten van een video is naar ons idee namelijk wel essentieel.

Specificaties Panono

Aantal lenzen 36
Lensspecificaties 108  megapixels
Filmhoek 360 graden  x 360 graden
Videoresolutie
Frames per seconde
Fotoresolutie 108 megapixel
Zoom
Batterij
Display
Geheugen 400 foto’s
Gewicht
Aansluitingen USB
Wifi Ja
GPS
App Ja

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.