ClickCease
countryLogo Business
 • Deskundig advies
 • Betaal op factuur
 • 9,3/10 beoordeling door klanten
 • Wereldwijde levering
 • Gratis proefservice

Oculus Rift S

429,- excl. BTW

Uitverkocht

Dit product is niet meer leverbaar, als alternatief raden wij de HP Reverb G2 aan.
Voor meer informatie, klik op de knop hieronder.

Bekijk de HP Reverb G2

Geen voorraad meer

Pros

 • Roomscale VR
 • Kan complexe simulaties & training aan
 • Kan geprojecteerd worden op een beeldscherm
 • Oculus touch controllers

Cons

 • Resolutie is maar 2560 x 1440

Product Specificaties

Display Display type LCD Merk Oculus
Controller Refresh rate 80Hz Gewicht 563 gram
Ingebouwde audio Besturingssysteem Windows 10 Kleur Zwart
Stand alone Resolutie 2560 x 1440 Materiaal Plastic
Input 3.5 mm audio jack Garantie 1 jaar
Gezichtsveld 110 graden
Systeemeisen Minimaal Aanbevolen
Videokaart Nvidia GTX 1050ti / AMD Radeon RX470 Nvidia GTX 1060 / AMD Radeon RX 480
Processor Intel i3-6100 / AMD Ryzen 3 1200 Intel i5-4590 / AMD Ryzen 5 1500X
Werkgeheugen Meer dan 8GB RAM Meer dan 8GB RAM
Besturingssysteem Windows 10 Windows 10
Aansluitingen 1 USB 3.0 1 USB 3.0

Standaard meegeleverd:
 data-lazy-src=
1x Oculus Rift S 2x Touch Controller 2x AA batterij 1x DisplayPort en USB 3.0 Kabel (1 kabel) + 1x Displayport naar mini displayport adapter 1x Microfiber doekje VR Expert Product Guide

FAQ

Oculus Rift S

 • Wat zijn de voordelen van de Oculus Rift S? arrow-forward

  De Oculus Rift S is een PC VR headset met een hoge resolutie beeldscherm, een groot aantal Virtual Reality titels en een hoge kwaliteit ruimtelijke tracking. Het is mogelijk om vrij rond te lopen in de ruimte dankzij de inside-out 6DoF tracking. Dit geldt ook voor de registratie van de VR controllers die eveneens ruimtelijke registratie bieden. De Oculus Rift S software is eenvoudig te installeren mits de computer aan de minimumeisen voldoet. Er zijn diverse verkoopkanalen van VR software waarmee er een groot aantal titels beschikbaar is, zowel spellen als productiviteitssoftware. Daarnaast is het mogelijk om maatwerk apps te ontwikkelen voor zakelijke toepassingen.

 • Wat zijn de voordelen van de Oculus Rift S tegenover de vorige editie? arrow-forward

  Wanneer we de Oculus Rift vs Rift S plaatsen, dan valt direct op dat de externe trackers niet meer nodig zijn. Dit komt omdat het nieuwe systeem gebruikt maakt van vijf camera’s om de omgeving te scannen. Dit bevordert de bewegingsvrijheid ten opzichte van het vorige model. Ook is het eenvoudiger om de Rift S te gebruiken op meerdere locatie, het scannen van de omgeving is een eenmalig proces. Wanneer we de Oculus Rift S vs Rift plaatsen valt ook op dat de beeldresolutie is verbeterd voor een scherper beeld. De nieuwe editie zal ook langer ondersteuning krijgen van Oculus dan het oude model.

 • Waar kunt u de Oculus Rift S het beste voor gebruiken? arrow-forward

  De Oculus Rift S is een PC VR headset, die werkt als een accessoire voor een geschikte PC of laptop. De combinatie van hoogwaardig beeldscherm, comfortabel design en nauwkeurige tracking maakt deze VR headset ideaal voor serieuze gamers die graag high-end PC games spelen. Daarnaast kun je ook voor zakelijke toepassingen de Oculus Rift S kopen, het Windows platform biedt namelijk volop mogelijkheden om productiviteitsapps te gebruiken. Daarnaast kunnen er ook custom apps ontwikkeld worden. De meegeleverde VR controllers lenen zich voor complexe virtuele simulaties, de inside-out tracking biedt veel bewegingsvrijheid. Wanneer optimale beeldkwaliteit en een high-end gebruikerservaring van belang is scoort de Oculus Rift S erg goed.

 • Hoe verbind u de Oculus met uw smartphone? arrow-forward

  U verbind de Oculus met uw smartphone via de app. Download hier de app voor Android en hier voor iPhone.

 • Alternatieven voor de Oculus Rift S arrow-forward

  Er zijn twee VR brillen die voor een deel te vergelijken zijn; de HTC Vive en de Valve Index.

  HTC Vive
  De directe concurrent van de Rift is zonder twijfel de HTC Vive. Bij de introductie in 2016 voerde HTC direct enkele verbeteringen door zoals roomscale VR en echte virtual reality controllers. De standaard Vive is het beste te vergelijken met de headset van Oculus, met als grote verschil dat de Vive losse tracking kastjes nodig heeft wat bij de nieuwe S niet langer het geval is. HTC heeft nog enkele luxere modellen voor zakelijk gebruik, dat kan voordelen bieden binnen een professionele omgeving.

  Valve Index
  De Index van Valve is ongeveer tweemaal zo duur, daar krijg je wel veruit superieure controllers voor terug. De Knuckle controllers zijn namelijk in staat tien vingers apart van elkaar te registreren, al zijn er nog niet veel toepassingen die hier gebruik van maken. Net zoals bij de HTC Vive heeft ook de Valve Index externe trackers nodig, dat kan bij wisselende opstellingen een nadeel zijn.

  Bij een Oculus Rift kopen is er momenteel de keuze uit één model. Met drie duidelijk uiteenlopende VR brillen biedt Facebook momenteel een goede line-up die vooral bij eindconsumenten goed zal scoren. Professioneel gebruik is zeker mogelijk, al is het verstandig om hiervoor met een gespecialiseerde partner samen te werken.

 • Welke Oculus Rift kopen? arrow-forward

  De eerste versie is niet meer verkrijgbaar, je kunt alleen nog maar de Oculus Rift S kopen. Omdat de goedkopere Go en de Quest enkele unieke features bieden zullen we die modellen ook in het kort beschrijven.

  Rift
  De originele Rift met trackers en VR controllers is nog steeds niet echt verouderd. Er zijn zelfs enkele specificaties die superieur zijn aan de nieuwe versie. Toch is de inside-out tracking in het “S” model een belangrijke stap voorwaarts.

  Rift S
  Je kunt momenteel de Oculus Rift S kopen met verbeterde lenzen, een grotere kijkhoek en inside-out tracking. Het is wel mogelijk dat de VR controllers door het nieuwe tracking systeem in een ‘dode hoek’ terecht komen. Wat betreft prijs/kwaliteitsverhouding scoort de Rift S zeer goed als PC VR headset.

  Quest
  Deze VR bril is draadloos, beschikt over dezelfde inside-out tracking en VR controllers als de PC headset. Alleen de ingebouwde processor haalt het niet bij een krachtige PC of laptop. Met name de grote bewegingsvrijheid maakt de Quest een zeer interessant alternatief, ook omdat je niet meer afhankelijk bent van een externe computer.

  Go
  Voor 360 video is de Go minstens zo interessant met een uitstekend scherm, ingebouwde processor en een eenvoudige bediening. De lage prijs maakt dit apparaat zeer geschikt voor VR bioscoop ervaringen in grote groepen. Beweging in de ruimte ontbreekt op dit toestel, en dat is toch een flinke beperking.

 • Voordelen Oculus Rift S voordelen arrow-forward

  Veel ervaring in moderne virtual realty.
  Een aantal exclusieve titels in de App Store.
  De “S” versie is voorzien van inside-out tracking.
  De prijs ligt gunstig in vergelijking met soortgelijke VR brillen.
  Facebook zal niet snel failliet gaan, ze willen serieus verder met VR producten wat continuïteit verzekert.

 • Waarom Oculus Rift S kopen? arrow-forward

  Oculus VR begon als een zeer succesvol Kickstarter project en groeide al snel uit tot een fenomeen in de technologiesector. Eindelijk waren de mogelijkheden voorhanden om een virtual reality bril te maken die een overtuigende virtuele omgeving kon weergeven. De eerste jaren waren veelbelovend maar soms ook turbulent, zoals bij de overname door Facebook en later het ontslag van oprichter Palmer Luckey. Met momenteel drie VR brillen van dit merk en talloze concurrenten rijst de vraag; is een Oculus Rift kopen de beste keuze, of zijn er meer geschikte alternatieven op de markt?

  In het kort
  De Oculus Rift is een virtual reality headset die bij lancering niet geschikt was voor een roomscale ervaring. Het was mogelijk beperkt te bewegen, voor lopen was het systeem niet geschikt. Een andere beperking was de standaard Xbox controller die navigeren in de virtuele wereld wat onhandig maakte. Kort na de introductie van de HTC Vive, die deze features wel direct bood, kwam ook Oculus met enkele significante verbeteringen aan het originele product. Roomscale tracking werd toegevoegd, evenals VR controllers die interactie met de virtuele omgeving sterk verbeterd hebben. Na een facelift daalde de prijs ook sterk, waarmee deze VR headset voor gebruik met PC betaalbaar een aantrekkelijke introductie in virtual reality bood. De Oculus Rift kopen in de originele versie is niet langer mogelijk omdat de Rift S werd geïntroduceerd in 2019.

  De Rift S voert een aantal verbeteringen door aan het oorspronkelijke ontwerp zoals inside-out tracking. Er zijn daarmee geen externe tracking kastjes meer nodig wat de mobiliteit aanzienlijk verhoogt. De optiek is ook verbeterd, evenals een aantal andere details. De meeste aanpassingen komen van de goedkopere modellen; de Go en de Quest. Helaas zijn er ook enkele ‘downgrades’ zoals een lagere verversingssnelheid op 80 Hz in plaats van 90 Hz en de pupilafstand is niet langer aan te passen. Per saldo biedt de “S” versie wel meer voordelen voor de meeste gebruikers.

 • Geschiedenis Oculus Rift S arrow-forward

  De Oculus Rift S is de vernieuwde versie van de originele Rift die in 2016 op de markt kwam. Er zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd waarvan de ‘inside-out’ tracking het meest opvallend is. Er zijn geen externe kastjes meer nodig om de beweging van deze VR bril te registreren, daarnaast zorgt een intelligent camerasysteem op de headset ervoor dat ruimtes nauwkeurig geregistreerd worden. Verder is de nieuwe Rift S backwards compatible met de titels die ook voor het vorige model beschikbaar waren. Daarmee is er direct een groot aanbod aan spellen en applicaties om uit te kiezen.

   

  Over Oculus
  In 2012 begon Oculus VR met een Kickstarter campagne waar het al snel tot één van grootste successen op dit platform uitgroeide. In 2014 werd de startup door Facebook opgekocht wat heeft geleid tot een brede lijn VR brillen in 2019. De Rift S verscheen in mei 2019 op de markt en heeft de oude versie vervangen als enige PC Virtual Reality headset in de huidige line-up.

   

  Technische specificaties

  • PC accessoire VR headset
  • LCD Display
  • 1280×1440 resolutie per oog
  • 80Hz verversingssnelheid
  • Inside-out tracking
  • Ingebouwde luidsprekers
  • Verstelbare lenzen
  • Beweging over 6 assen
  • 2x VR controller

   

  Wat maakt de Oculus Rift S bijzonder?
  PC accessoire: Deze Virtual Reality headset heeft een PC of gaming laptop nodig om te gebruiken. Dat lijkt een beperking, maar dat betekent juist een grotere keuze voor de klant. Met een flinke PC hoef je niets extra te investeren, of je kunt met een nieuwe grafische kaart volstaan. Er zijn daarmee meer mogelijkheden om de functionaliteit af te stemmen op de wensen en het budget van de gebruiker.
  Volledige ruimtelijke ervaring: 6DoF staat voor zes assen van bewegingsvrijheid. In praktijk betekent dat vrij lopen in de ruimte wat spellen en presentaties zeer realistisch maakt. Dankzij het nieuwe Insight tracking systeem is het niet meer nodig om tracking kastjes te plaatsen, je wordt ook gewaarschuwd als je bij een muur komt.
  Betere schermresolutie: Hoewel de schermresolutie niet enorm is toegenomen ten opzichte van de vorige versie, is het ‘screendoor’ raster effect sterk verminderd. De lenzen zijn verbeterd evenals de kleuren weergave.
  Twee VR controllers: De twee ergonomische VR controllers die standaard al worden meegeleverd laten je nauwkeurige handbewegingen maken in de virtuele ruimte. De haptic feedback functie laat je de virtuele omgeving ‘voelen’.
  Eigen App Store met exclusieve titels: Voor bezitters van andere VR brillen is dit een doorn in het oog, Facebook spendeert namelijk veel geld aan exclusieve titels die (officieel) niet op andere headsets te spelen zijn.
  Windows besturingssysteem: Als je een Windows 10 computer bezit die voldoet aan de minimum systeemeisen kun je direct aan de slag met dit product. Je hoeft dus niet te leren werken met een maatwerk besturingssysteem.
  Tweede generatie product: De eerste Rift was baanbrekend, maar dat ging wel gepaard met kinderziektes. Deze opvolger is een volwaardig product waar je geen technische expertise voor nodig hebt om te gebruiken.
  Beperkingen om rekening mee te houden
  Hoewel de resolutie beter is ten opzichte van het vorige model, heeft de goedkopere Oculus Go een scherm met nog meer pixels. In praktijk wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de hardware die in een PC of gaming laptop zit. Een ander opvallend verschil met de oude Rift is de lagere verversingssnelheid op 80Hz, de vorige editie had 90Hz. Ook dit zal in praktijk niet of nauwelijks merkbaar zijn, en is waarschijnlijk een resultaat van de nieuwe Insight tracking. Hoewel er geen tracking modules meer nodig zijn zit je nog wel vast aan een computer, het is immers een PC accessoire. Dat beperkt de bewegingsvrijheid gedeeltelijk, hoewel er speciale backpacks zijn voor gaming laptops waarmee je in alle richtingen kunt lopen.

   

  VR voor zakelijk gebruik
  De vorige Oculus Rift was al een bekende verschijning tijdens beurzen en evenementen, dat zal alleen maar toenemen met deze versie. Tracking kastjes zijn niet meer nodig wat de set-up veel eenvoudiger maakt, de doorkijk camera zorgt voor extra veiligheid tijdens een presentatie. Omdat het systeem werkt op basis van Windows 10 is het relatief eenvoudig voor een software ontwikkelaar om maatwerk applicaties te bouwen. Je kunt het beeld uit de headset direct doorsluizen naar een extern beeldscherm wat naast educatieve toepassingen ook ideaal is om publiek naar een beursstand te trekken.

   

  Conclusie
  De Oculus Rift S is niet de opvolger van de populaire Virtual Reality headset uit 2016, maar een upgrade van de vorige versie. Op enkele details na biedt de S inderdaad een aantal interessante verbeteringen. Dit product is een gelikt en compleet systeem, wat je van het vorige model niet altijd kunt zeggen. Was de vorige editie nog vooral voor de hobbyisten en early-adaptors geschikt vanwege de soms wat onhandige gebruikerservaring, is de S editie een volwaardig product dat geschikt is voor zowel consumenten als voor zakelijk gebruik.

 • Hoe installeert u Kiosk mode? arrow-forward
 • Wat zijn de aanbevolen systeem eisen? arrow-forward

  De aanbevolen systeem eisen voor de Oculus Rift S zijn:

  Videokaart: Nvidia GTX 1060 / AMD Radeon RX 480
  Processor: Intel i5-4590 / AMD Ryzen 5 1500X
  Werkgeheugen: Meer dan 8GB RAM
  Besturingssysteem: Windows 10
  Aansluitingen: 1 USB 3.0

   

 • Wat zijn de minimum systeem eisen? arrow-forward

  De minimale systeemeisen voor de Oculus Rift S zijn:
  Videokaart: Nvidia GTX 1050ti / AMD Radeon RX470
  Processor: Intel i3-6100 / AMD Ryzen 3 1200
  Werkgeheugen: Meer dan 8GB RAM
  Besturingssysteem: Windows 10
  Aansluitingen: 1 USB 3.0

 • Wat heeft u nodig om de Oculus Rift S te gebruiken? arrow-forward

  De Oculus Rift S is een PC-VR headset. Hierdoor werkt de Rift S alleen in combinatie met een VR Ready laptop of desktop. Daarnaast heeft u een account nodig voor de Oculus Store om games te kunnen downloaden. Om een account aan te maken of in te loggen klik hier.

 • Hoe installeert u de Oculus Rift S? arrow-forward

  Alle informatie vindt u in deze video.

Cookie consent

Om de beste ervaring te bieden, gebruiken we technologieën zoals cookies. Door toestemming te geven voor deze cookies kunnen we gegevens verwerken, zoals welke pagina's op deze site worden bezocht. We gebruiken deze gegevens alleen voor onze eigen inzichten en maken geen gebruik van trackers van derden.

×
×

Winkelwagen