ClickCease

Pico 4 Enterprise: De nieuwe beste Enterprise VR bril?

VR Expert - Pico 4 Enterprise headset met controllers

Op 20 oktober 2022 kondigde Pico XR, een van de toonaangevende VR-bedrijven die zich richt op de all-in-one headset-markt, tijdens AWE de op ondernemingen gerichte Pico 4 Enterprise VR bril aan.

Pico 4 Enterprise Specificaties

De specificaties van de Pico 4 Enterprise zijn:

Pico 4 Enterprise
Weergave 4K+
Resolutie 2160 x 2160 pixels per oog
Verversingssnelheid 72/90 Hz
Pixels per inch 1200 Pixels Per Inch
Visible Field of View 105°
Lens type Pancake
Processor Qualcomm Snapdragon XR2
Gewicht 295 gram
Opslag (ROM) 256 GB
RAM 8 GB
Tracking Inside-Out 6DoF met 5 geïntegreerde camera’s
Hand tracking Ja
Eye tracking Ja
Face tracking Ja
Levensduur van de batterij 3 uur
Prijs €899 (256 GB)

Prijs van de Pico 4 Enterprise

De 256 GB versie van de nieuwe Pico 4 Enterprise gaat € 899 kosten en wordt standaard geleverd met 256 GB. In tegenstelling tot eerdere PicoXR-modellen komt er geen standaard en eye tracking model zoals bij de Pico Neo 3 Pro en Pro Eye en de Neo 2 en Neo 2 Eye. In plaats daarvan zal Pico slechts één bedrijfsmodel hebben met alle extra functies en meer die voorheen in de EYE-versies te vinden waren.

De lancering en releasedatum van de Pico 4 Enterprise

De Pico 4 Enterprise is vanaf 1 november beschikbaar voor pre-order. Rond de VR Days (Immersive Tech Week) zal de Enterprise-versie beginnen te verzenden naar klanten en beschikbaar zijn voor aankoop. 

Belangrijkste kenmerken van de Pico 4 Enterprise

De bedrijfsgerichte headset heeft alle geweldige kwaliteiten van de standaard Pico 4, zoals een veel slankere vormfactor van pancake optics, hand tracking en mixed reality. Bovendien wordt de Enterprise-versie geleverd met extra innovaties en technologieën ter ondersteuning van zakelijk gebruik.

Eye en face tracking

Om gezichtsuitdrukkingen na te bootsen en non-verbale communicatie mogelijk te maken, heeft Pico 4 Enterprise eye- en face tracking geïntegreerd. Terwijl de eye tracking ook van Pico 4 Enterprise een nuttig instrument maakt met use cases die kunnen worden verrijkt met trackinggegevens van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd maakt facial tracking vergaderingen en andere sociale VR-toepassingen levensechter en meeslepender. De ingebouwde eyetracking maakt ook dynamische foveated rendering mogelijk, waardoor betere grafische prestaties en een langere levensduur van de batterij mogelijk zijn.

Geïntegreerd beheer van mobiele apparaten

Net als de andere VR-brillen van Pico zal de Pico 4 Enterprise een geïntegreerde Mobile Device Manager (MDM) hebben. Dit stelt organisaties in staat om applicaties afzonderlijk bij te werken, specifieke veiligheidsvoorzieningen te bepalen (Kiosk Mode) en het apparaat draadloos te bedienen.

Open Android-besturingssysteem

De Pico 4 Enterprise zal draaien op een open Android besturingssysteem. Dit is een van de gebieden waarin Pico altijd heeft uitgeblonken, zodat APK’s gemakkelijk op apparaten kunnen worden geladen, zonder dat er applicaties in de winkel moeten worden gepubliceerd. Bovendien kunnen andere MDM’s en bestaande Android-toepassingen op het toestel worden gebruikt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.