ClickCease

Pico 4 Enterprise vs Neo 3 Pro: Belangrijkste verschillen

VR Expert - Pico 4 Enterprise vs Pico Neo 3 Pro

In dit artikel belichten we de belangrijkste verschillen tussen de Pico 4 Enterprise en Neo 3 Pro enterprise VR headsets.

Lichtgewicht en comfortabel ontwerp

De Pico 4 Enterprise is nog comfortabeler dan de Pico Neo 3 Pro. De Pico 4 Enterprise is gebouwd met innovatieve pancake-optiek, dit nieuwe type lenstechnologie heeft veel voordelen ten opzichte van de fresnel-lenzen die in de Pico Neo 3 Pro worden gebruikt. Het gebruik van pancake-optiek in de Pico 4 Enterprise betekent dat het head-mounted display-gedeelte van het apparaat ⅓ zo breed is als dat van de Pico Neo 3 Pro. Hij is niet alleen dunner, maar ook veel lichter: de Enterprise weegt 295 gram zonder hoofdband, vergeleken met de 395 gram zonder hoofdband van de Neo 3 Pro. Dit betekent dat de voorkant van de bril minder druk uitoefent op de voorkant van uw hoofd, waardoor hij comfortabeler is voor langdurig gebruik.

VR Expert - Pancake lenses Pico 4

Visuele ervaring

De Pico 4 Enterprise heeft een beter beeldscherm dan zijn voorganger, de Pico Neo 3 Pro. De nieuwe bril heeft een schermresolutie van 2160 x 2160 pixels per oog, vergeleken met de 1832 x 1920 pixels per oog van de Neo 3 Pro. Verder is het field of view van de Pico 4 Enterprise sterk verbeterd: van 98 graden in de Neo 3 Pro naar 105 graden op de Pico 4 Enterprise. Daarnaast is de saturatie verbeterd om betere kleuren te verkrijgen. Het eindresultaat is een verbetering van 30% van het beeldscherm van de Pico 4 Enterprise ten opzichte van zijn voorganger.

VR Expert - Pico 4 Display

Tracking

De Pico 4 Enterprise heeft tracking naar een hoger niveau getild dan de Pico Neo 3 Pro. De Pico Neo 3 Pro werd geleverd met 4 externe camera’s op elke hoek van het frontpaneel. De Pico 4 Enterprise is uitgerust met 5 externe camera’s en 3 interne camera’s. De externe camera’s hebben dezelfde indeling als bij de Pico Neo 3 Pro, met als enige verschil dat er een 16MP RGB-camera in het midden van het frontpaneel van het toestel is geplaatst. De 5e camera helpt de kwaliteit van de tracking te verbeteren door mogelijke dode zones te verminderen die zouden kunnen ontstaan als de controllers zich te dicht bij het apparaat bevonden.

De 3 interne camera’s zijn ook een grote verbetering ten opzichte van de Pico Neo 3 Pro. De Pico 4 Enterprise kan nu oog- en face tracking ondersteunen. Eye tracking is niet nieuw voor de Pico Neo 3 lijn, maar dit was voorheen alleen mogelijk met de EYE versie. Terwijl face tracking gloednieuw is en een betere gegevensverzameling en realistischere avatars en gezichtsuitdrukkingen in virtual reality mogelijk maakt.

VR Expert - Pico 4 Tracking

Tot slot ondersteunde de Pico Neo 3 Pro geen native hand tracking, dit was voorheen alleen mogelijk bij op maat gemaakte toepassingen met behulp van het Ultraleap hand tracking accessoire. Dit probleem is nu opgelost en de Pico 4 Enterprise ondersteunt native hand tracking, wat het apparaat openstelt voor een groot aantal nieuwe toepassingen.

Mixed reality-mogelijkheden en colour passthrough

Mede dankzij de 5e RGB-camera op het frontpaneel ondersteunt de Pico 4 Enterprise kleuren passthrough, een enorme verbetering ten opzichte van de Neo 3 Pro die alleen mono passthrough had. Dankzij de nieuwe en verbeterde passthrough kunnen gebruikers op een meer natuurlijke manier communiceren met de echte wereld om hen heen zonder het apparaat uit te hoeven doen. Ten tweede zijn nu mixed reality-mogelijkheden mogelijk, waardoor toepassingen op een natuurlijke manier samen met de echte wereld kunnen worden uitgevoerd. 

Streaming

Bij de Pico 4 Enterprise is ook de speciale DP-kabelpoort verwijderd om bekabeld streamen van PC-content mogelijk te maken. De Pico 4 Enterprise zal echter worden aangeboden met een WiFi 6-dongle, waarmee u uw PC gemakkelijk kunt aansluiten op uw Pico 4 Enterprise en kunt streamen in 4K bij meer dan 90Hz. Als alternatief kunt u de Virtual Desktop applicatie gebruiken om uw Pico 4 Enterprise op een PC aan te sluiten. Dit werkt goed en kost slechts €20 in de Pico App Store.

Geen koptelefoonaansluiting

De Pico 4 Enterprise heeft geen ingebouwde 3,5 mm audioaansluiting. Vanaf nu moeten Pico 4 Enterprise-gebruikers een koptelefoon aansluiten via een USB-C naar 3,5mm Audio Jack dongle of via Bluetooth.

VR Expert - Pico 4 Enterprise

Pricing

De Pico 4 Enterprise is duurder dan de Pico Neo 3 Pro. De Pico 4 Enterprise kost € 899 excl. BTW in vergelijking met de Pico Neo 3 Pro die een prijs heeft van €599 excl. BTW. In werkelijkheid is de Pico Neo 3 Pro Eye een betere bril om de prijzen mee te vergelijken, omdat deze geïntegreerde Eye Tracking heeft, waardoor de prijs €749 excl. BTW bedraagt.  Hoewel de Pico 4 Enterprise een hogere prijs heeft dan beide, heeft het een aanzienlijk beter beeldscherm, mixed reality-mogelijkheden, betere tracking en een veel beter ontwerp dankzij de pancake-optiek.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.