ClickCease

Pico 4 Enterprise vs Quest Pro: Belangrijkste verschillen

In dit artikel bespreken we de belangrijkste verschillen tussen de Pico 4 Enterprise en de Quest Pro. We kijken naar de belangrijkste verschillen tussen beide VR-headsets om te bepalen welke het beste is voor zakelijk gebruik.

De belangrijkste verschillen tussen de Quest Pro en de Pico 4 Enterprise zijn de volgende:

  • Chipset en verwerkingskracht
  • Tracking en camera’s
  • Gebruiksduur van de batterij
  • Controllers
  • Prijs

Chipset en rekenkracht

Een van de grootste verschillen tussen de Quest Pro en de Pico 4 Enterprise is het verschil in processor en chipset in de apparaten. De Pico 4 Enterprise draait op de Snapdragon XR2 die ook te vinden is in de Pico Neo 3 Pro, HTC Vive Focus 3 en Oculus Quest 2. De bril is ook uitgerust met 8GB RAM, wat voldoende is om bijna alle toepassingen op de headset te draaien. Meta daarentegen heeft de Quest Pro uitgerust met een variant van de Snapdragon XR2, genaamd de Snapdragon XR2+. 

De Snapdragon XR2+ lijkt sterk op de XR2, maar heeft 12 GB RAM en is veel energiezuiniger, onder meer door de manier waarop hij zichzelf koelt, waardoor de XR2+ op hogere snelheden kan draaien zonder oververhit te raken. De Quest Pro kan daarom meer veeleisende toepassingen aan dan de Pico 4 Enterprise.

Tracking en cameras

De Pico 4 Enterprise is uitgerust met 8 geïntegreerde trackingcamera’s. 5 aan de voorkant van de headset, waaronder een 16MP RGB-camera, waarmee zowel inside-out tracking als kleurdoorvoer mogelijk is. Het apparaat heeft nog eens 3 camera’s aan de binnenkant van het apparaat, waarmee ogen en gezichten kunnen worden gevolgd. Met de Pico 4 Enterprise tracking-mogelijkheden kunnen realistische emoties en gezichtsuitdrukkingen in VR worden gevisualiseerd. 

VR Expert - Pico 4 Tracking

De Quest Pro tilt tracking echter naar een hoger niveau en is inclusief de controllers uitgerust met 16 trackingcamera’s van verschillende soorten. De verdeling is als volgt: 3 tracking camera’s per controller; 5 externe camera’s; 5 interne camera’s.

Beide headsets hebben verschillende externe camera-indelingen, de Pico 4 Enterprise heeft de 5 camera’s verspreid met 1 aan elke rand en de 5e op het voorpaneel van het apparaat. Ter vergelijking: de Quest Pro heeft een andere indeling, hij heeft één camera aan elke kant en 3 camera’s op het voorpaneel. Hierdoor kan de headset betere dieptedetectie bieden, wat een effectievere mixed reality-ervaring mogelijk maakt in vergelijking met de Pico 4 Enterprise.

De 5 interne camera’s van de Quest Pro dienen hetzelfde doel als die van de Pico 4 Enterprise, met als belangrijkste verschil dat ze meer gedetailleerde gezichtsuitdrukkingen kunnen volgen doordat er meer camera’s zijn die op specifieke dingen kunnen focussen.

Gebruiksduur van de batterij

De levensduur van de batterij van de Quest Pro is aanzienlijk korter dan die van de Pico 4 Enterprise, ook al hebben beide apparaten batterijen van dezelfde grootte, de Quest Pro met 5000 mAh en de Pico 4 Enterprise met 5200 mAh. De Quest Pro heeft afhankelijk van het gebruik een batterijduur van 1-2 uur, terwijl de Pico 4 Enterprise uitkomt op 2,5-3 uur. Het uitgebreide aantal sensoren en tracking lijkt een groot probleem te zijn voor sommige toepassingen, waar een langere batterijduur nodig is.

Controllers

De Quest Pro en de Pico 4 Enterprise hebben verschillende controllerfilosofieën. Pico heeft een diagonale volgring toegevoegd die van de ene naar de andere as loopt, terwijl Meta de volgring volledig heeft laten vallen.

In plaats daarvan zijn de Quest Pro-controllers uitgerust met 3 camera’s, waardoor ze hun eigen inside-out tracking kunnen uitvoeren. Dit heeft drie extra voordelen voor de Quest Pro. Ten eerste zijn de controllers compacter, omdat de tracking ring weg is. Ten tweede hoeven de controllers zich niet langer in het gezichtsveld van de tracking-camera’s van de headset te bevinden om te kunnen werken en gebruikt te worden in de VR-ervaring. Ten slotte maakt het meer gedetailleerde tracking van de omgeving mogelijk en verbetert het de dieptedetectie.

Prijs

De prijs is waar het verschil tussen de brillen het grootst is. De Pico 4 Enterprise kost € 899 excl. BTW, terwijl de Quest Pro € 1500 excl. BTW kost. Dit roept de vraag op hoe waardevol de betere chipset en tracking zijn voor uw onderneming.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.