ClickCease

Pico 4 vs Pico 4 Enterprise: Belangrijkste verschillen

In dit artikel bespreken we de belangrijkste verschillen tussen de VR-brillen  Pico 4 en de Pico 4 Enterprise.

Wij zullen de volgende verschillen behandelen:

  • Sideloading
  • Verschillende App Stores
  • Gezichts- en oogvolgsysteem
  • Pico Business Suite
  • Verschillende gezichtsbedekkingen

Sideloading

Een centrale functie voor bedrijven is sideloading en Pico 4 Enterprise ondersteunt dit. Sommige VR-brillen voor consumenten, zoals de Meta Quest 2, ondersteunen sideloading voor beta’s, early access en aangepaste games, maar de meeste niet. Met side-loading ingeschakeld op de Pico 4 Enterprise kunnen bedrijven aangepaste software en APK’s installeren op de headset, ontworpen voor hun use case.

Verschillende app stores

Een belangrijke reden om als bedrijf de Pico 4 Enterprise te kopen in plaats van de Pico 4 is de beschikbare app store op elk apparaat. De Pico 4 Enterprise is gericht op bedrijven, de beschikbare applicaties zijn gericht op productiviteit en ondernemingen. In feite is het besturingssysteem van de Pico 4 Enterprise op maat gemaakt voor bedrijven en specifieke zakelijke gebruikssituaties. Veel van deze toepassingen zijn niet beschikbaar op het consumentenapparaat, en omgekeerd zijn de consumentenapplicaties niet allemaal beschikbaar op de business bril.

Face en eye tracking

Het grootste verschil tussen de Pico 4 Enterprise en de Pico 4 zijn de geïntegreerde oog- en face tracking mogelijkheden van Enterprises. Dit is iets wat de Pico 4 niet heeft. De Eye and Face Tracking wordt gedaan door 3 extra interne camera’s op de Pico 4 Enterprise, twee voor de ogen en een voor het gezicht.

De oog- en face tracking bieden de Pico 4 Enterprise twee extra voordelen ten opzichte van de Pico 4. 

Voordeel 1 is de mogelijkheid om oog- en gezichtsbewegingen te volgen, wat een nieuwe laag toevoegt aan sociale VR-toepassingen en interacties in VR. 

Voordeel 2 is de mogelijkheid om gegevens te verzamelen voor gedragsonderzoek, zoals het analyseren van de inrichting van een winkellocatie, reacties in een werksimulator en meer.

Pico Business Suite

Net zoals de app store anders is, is ook de mogelijkheid om de Pico Business Suite applicatie te gebruiken op de Pico 4 anders. Het systeem bestaat uit drie pijlers. De pijlers zijn synchronisatie, streaming en kioskmodus. Hiermee wordt informatie over apparaten, gebruik en workflows in een veilige omgeving beheerd.

Andere Face Cover

De Pico 4 Enterprise heeft ook een andere voorkant dan de Pico 4. De Enterprise editie is voorzien van een PU-leer materiaal. Dit is gemakkelijk schoon te maken met een doekje en absorbeert bijvoorbeeld minder snel zweet. Dit is vooral handig wanneer de bril in korte tijd door meerdere gebruikers zal worden gebruikt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.