Pico Interactive krijgt investering van 40 miljoen dollar.

Pico Interactive kondigt aan dat de meest recent investeringsronde afgerond is met $37.4 miljoen aan investeringen. Met het extra geld wilt Pico haar grip op de Aziatische consumentenmarkt vergroten en meer B2B partners aantrekken in de westerse markt. De investeringen laten zien dat investeerders potentie zien in Pico om het marktaandeel te vergroten.

Wat gaat Pico Interactive doen met de investering?

Pico Interactive heeft in totaal $67.23 miljoen aan investeringen gekregen in de tweede investeringsronde. Volgens de CEO van Pico Interactive, gaat het geld naar het ontwikkelen van nieuwe technologieën, het uitbreiden van de Aziatische Pico store en het steunen van westerse B2B partners. Het is nog niet duidelijk hoe de westerse B2B partners gesteund gaan worden.

VR Expert | Pico VR headset

Een nieuwe Pico headset

Pico Interactive heeft in 2020 vier nieuwe VR headsets uitgebracht. De Neo 2 en Neo 2 Eye waarmee de gebruiker rond kan lopen en de G2 4K S, G2 4K Enterprise waarmee de gebruiker enkel rond kan kijken.

De Neo’s zijn roomscale VR headsets met 4K resolutie. Roomscale betekent dat de gebruiker mogelijkheid heeft tot rondlopen en rondkijken in de virtuele omgeving. De Neo 2 Eye heeft eye tracking. Eye tracking maakt het mogelijk oogbewegingen te analyseren waarmee het monitoren van gedrag mogelijk is. De releasedatum van de Pico Neo 3 is onlangs bekendgemaakt door Pico Interactive.

Pico Neo 2 Eye Kopen

In 2020 heeft Pico Interactive de succesvolle G2 4K VR headset verbeterd, maar de G2 4K Enterprise is nog steeds de meest geavanceerde 3DoF headset van Pico. 3DoF betekent dat de gebruiker kan rondkijken in een virtuele wereld, maar niet rondlopen. Daarnaast wordt de Pico G2 4K S niet meer verkocht en geproduceerd. De Pico’s zijn in Nederland alleen beschikbaar voor de zakelijke markt, maar de Pico lanceerde de Pico Neo 3 voor consumenten in Azië.

VR Expert | Pico VR Headset kopen

VR-Expert is een officiele distributeur van Pico Interactive

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.