Pico kondigt de Pico 4 all in one VR-headset aan

VR Expert - Pico 4 Announcement

Op 22 september 2022 kondigde Pico XR, een van de toonaangevende VR-bedrijven die zich richt op de all-in-one headset-markt, zijn nieuwste headset aan, de Pico 4 VR-headset.

Pico 4 Specificaties

De Pico 4 heeft de volgende specificaties:

Pico 4
Scherm4K+
Resolutie2160 x 2160 pixels per oog
Verversingssnelheid72/90 Hz
Pixels per inch1200 Pixels Per Inch
Zichtbaar gezichtsveld105°
Lens typePancake
ProcessorQualcomm Snapdragon XR2
Gewicht295 gram
Opslag(ROM)128 GB / 256 GB
RAM8 GB
TrackingInside-Out 6DoF met 5 geïntegreerde camera’s
Levensduur batterij3 uur
Prijs€429 (128 GB)

€499 (256 GB)

Prijs van de Pico 4

De prijs voor de nieuwe Pico 4 bedraagt €429 voor de 128 GB versie, en €499 voor 256 GB, waardoor het een van de best geprijsde All-in-one VR-headsets op de markt is.

VR Expert - Pico 4 Front Side

Lanceerdatum van de Pico 4

De Pico 4 zal beschikbaar zijn voor pre-order vanaf 23 september tot 15 oktober. Daarna wordt de Pico 4 headset verzonden en is deze direct verkrijgbaar.

Minder gewicht en meer comfort

De Pico 4 heeft een super vormfactor en comfort dankzij de pancake optiek waardoor de voorkant van het toestel slechts ⅓ zo groot is als de Pico Neo 3 Link en een gewicht heeft van 295 gram. Het apparaat wordt geleverd met een evenwichtige gewichtsverdeling van de batterij aan de achterkant. Dit maakt het apparaat comfortabel om langere tijd te dragen.

VR Expert - Pico 4 Side

Scherpe 4K+ resolutie

De Pico 4 heeft een kristalheldere visuele ervaring met een resolutie van 2160 x 2160 per oog, ongeveer 35% meer dan standaard 4K. Het gezichtsveld van het apparaat is 105 graden, aanzienlijk meer dan dat van de Quest 2 en Neo 3 Link. Het apparaat heeft ook betere verzadigingspercentages en pixeldichtheid, waardoor het een visueel meer meeslepende ervaring biedt.

Full-color video passthrough

Pico 4 komt met full-color video passthrough voor mixed reality functies. Dit maakt area-tracking in de echte wereld eenvoudiger en het vinden van uw controllers gemakkelijker.

VR Expert - Pico 4 Gaming

Verbeterde controllers en hand tracking

De nieuwe Pico 4-controllers zijn comfortabeler geworden door een beter ergonomisch ontwerp en een betere indeling van de knoppen. Zo zijn de tracking ringen diagonaal gedraaid om uw handen niet in de weg te zitten. De Pico 4 komt ook met geïntegreerde hand tracking, Ten slotte zal de Pico 4 controllers ook delen in hun centrum met een speciale screenshot-knop. Vergelijkbaar met de controllers van PlayStation.

VR Expert - Pico 4 Controller

Steeds meer inhoud voor enthousiaste VR-gamers

De Pico 4 geeft gebruikers toegang tot zowel de Pico Store als de SteamVR store. Dit biedt gebruikers meer dan 4500+ titels. De Pico store is een van de snelst groeiende bibliotheken en Pico heeft aangekondigd dat er de komende maanden in hoog tempo veel exclusieve titels, applicaties en live virtuele evenementen zullen komen. De Pico 4 kan draadloos worden gebruikt voor SteamVR met behulp van WiFi 6 in plaats van de Link Cable die op de Neo 3 Link zit.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.