ClickCease

Pico Neo3 Link standalone VR-headset komt op de Europese markten

 • mei 01, 2022
 • 4 minuten

Op 13 april, op de grootste VR-conferentie en beurs, Laval Virtual 2022, kondigde het Chinese Pico Interactive de Pico Neo3 Link aan met een uniek bètaprogramma en preorder. De headset is een standalone consumentenheadset zoals de Quest 2. Het is momenteel beschikbaar voor preorder om deel te nemen aan een bètaprogramma om waardevolle feedback van consumenten te ontvangen. Preorders lopen tot en met 23 mei en zijn te bestellen bij VR Expert.

Wat kondigde Pico aan?

Pico Interactive, marktleider in consumenten-VR in China en een sterke aanwezigheid in enterprise VR in Europa, maakt zich op voor uitbreiding naar Europese VR-liefhebbers. Pico zal dit bereiken door middel van een open bètaprogramma waarmee early adopters de Pico store, Pico gebruikersaccount, betaling, sociale en andere diensten kunnen testen en feedback kunnen geven.

“Pico is in Azië al de toonaangevende leverancier van VR-headsets voor consumenten en zal het bètaprogramma naar nieuwe markten zoals Japan en Korea brengen. Pico richt zich op VR-fans en gamers met zijn nieuwe Link-headset; gebruikers zullen deelnemen aan een uniek bètaprogramma waar feedback toekomstige productontwikkeling informeert,” verklaarde Pico.

Verder wordt deze aankondiging geleverd met een nieuwe virtual reality-headset genaamd Pico Neo3 Link met twee controllers. Naast de indrukwekkende Neo3 Pro-achtige functies, zullen native games zoals SUPERHOT VR, Demeo en After The Fall beschikbaar zijn met de ondersteuning van draadloze en bekabelde streaming bij toegang tot SteamVR-titels.

VR Expert - Neo 3 Link Jump

Het bètaprogramma is nu beschikbaar voor pre-order in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland (met verzending vanaf 23 mei) en in het VK met verzending in juni.

De Neo3 Link is een standalone, alles-in-één headset met een inside-out zes graden vrijheid trackingsysteem ontworpen met behulp van Qualcomm’s Snapdragon XR2-processor.

VR Expert - Pico Neo 3 Link Fun

Wat zijn de specificaties?

 • RAM: 6GB RAM
 • Geheugen: 256 GB interne opslagruimte
 • Schermgrootte: 5,5-inch SFR TFT-scherm
 • Resolutie: 3,664 x 1,920 pixels, met 773 Pixels Per Inch
 • Vernieuwingssnelheid: tot 90Hz
 • Inside-out tracking: 6-graden-van-vrijheid controllers, mogelijk gemaakt door 32 optische tracking sensoren en 4 groothoek HMD-camera’s voor positioneel bewustzijn
 • Connectiviteit: WiFi 6 voor naadloze ongebonden verbinding tussen de Link en je PC
 • Interactiviteit en knoppenindeling: programmeerbare knoppen voor aanpassing
 • Schoonheid en hygiëne: vervangbaar, PU frontpad met een antifouling coating dat gemakkelijk te reinigen is
 • Beschikbaarheid: voorbestellingen zijn al begonnen bij VR Expert en lopen tot 23 mei
 • Prijs: Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland, 449 EUR (inclusief BTW), en het Verenigd Koninkrijk, 399 GBP (inclusief BTW)
 • Accessoires: DisplayPort-kabel voor aansluiting tussen headset en PC, en luxe hoofdband inbegrepen

VR Expert - Pico Neo 3 Link Discussion

Conclusie

Pico Interactive heeft zojuist zijn nieuwe Pico Neo3 Link virtual reality-headset aangekondigd en het ziet er veelbelovend uit. Ten eerste heeft de Link vergelijkbare specificaties als de Quest 2, met een vergelijkbare prijs en een consumentvriendelijk standpunt via het bètaprogramma.

Het is een standalone VR-headset, ideaal voor gamers en VR-liefhebbers. Al met al biedt het een concurrerend, toekomstig ecosysteem voor Pico Interactive

Het zal interessant zijn hoe de Link zich zal verhouden tot de dominante Quest 2 en de steeds populairder wordende Valve Index.

Je kunt de Pico Neo3 Link hier tot 23 mei pre-orderen voor € 449,00 incl.  BTW.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.