Pillow’s Willow VR uit Eindhoven haalt investering op

Pillow’s Willow VR Studios ontwikkelt “Dreamscape” spellen voor Virtual Reality en experimenteert daarnaast met Augmented Reality en Mixed Reality. Onlangs ontving dit Eindhovense bedrijf een aanzienlijk bedrag van een Brabantse investeerder en de Eindhovens Startup Accelerator LUMO labs. Met dit bedrag kan de studio de ontwikkeling versnellen en de productiecapaciteit uitbreiden.

Naar de volgende fase

Begin november won Pillow’s Willow de Bright Award voor het beste Nederlandse VR spel. Daarnaast hebben ze al positieve reacties mogen ontvangen van bedrijven als Google, HTC en Oculus. De eerste demo werd ontwikkeld voor de HTC Vive en de Oculus Rift headsets, nu is de focus verlegd naar mobiele systemen zoals de Gear VR van Samsung en de Daydream View van Google. Daarmee kan de studio een groter publiek bereiken.

Ontstaan van Pillow’s Willow

In 2014 begon Peter Kortenhoeven in de avonduren met een spelconcept genaamd Pillow’s Willow. Eind 2015 ging hij de samenwerking aan met Manus VR, ook een bedrijf uit Eindhoven. Samen werd er een demo ontwikkeld om de Manus VR handschoen te demonstreren. Tijdens de GDC in San Francisco kreeg de demo veel enthousiaste reacties. Ook Palmer Luckey, oprichter van Oculus vond het een fantastische ervaring.

 

Vraag naar goede content

Volgens Sven Bakkes van LUMO labs is er behoefte aan goede content voor VR. Met het spel Pillow’s Willow Dreamscape heeft de studio aangetoond dat ze hoge kwaliteit content kunnen produceren in het “Dreamscape” genre waarmee de  studio wellicht een marktleider kan worden in dit speltype. Een “Dreamscape” is een omgeving waar spelers alleen, of samen met anderen, een goed gevoel krijgen door een virtuele wereld te ontdekken. Het spel zal geweld vermijden waarmee het ook voor een jonger publiek geschikt zal zijn.

Het is de bedoeling dat het eerste VR spel in het voorjaar van 2017 uit zal komen voor de Gear VR van Samsung en de Daydream View van Google.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.