Pimax kondigt ‘meerdere generaties vooruit’ 12K resolutie VR Headset aan

VR Expert - Pimax headset

Pimax kondigt een 12K QLED Resolutie VR headset aan tijdens hun online conferentie genaamd Pimax Frontier. De krachtige headset krijgt een prijskaartje van $2.399 en wordt eind 2022 uitgebracht. Bovendien zullen de headsets van Pimax toonaangevende eye-tracking opleveren dankzij een partnerschap met het Zweedse bedrijf Tobii, dat zich bezighoudt met eye-tracking en aandachtscomputingtechnologie.

Wat heeft Pimax aangekondigd?

 In een reeds gestapeld VR-nieuws van oktober 2021, organiseerde de Chinese VR-fabrikant Pimax een online conferentie met de naam “Pimax Frontier 2021“. Daar werd de indrukwekkende 12K QLED (min-LED technologie) VR-headset aangekondigd. Een volgende stap voor Pimax om dichter bij de realisatie te komen van een denkbeeldige realiteit die lijkt op die van ons normale gezichtsvermogen.

De online conferentie draaide om drie trefwoorden: “natuurlijkheid”, “zelfbewustzijn” en “vrijheid”, allemaal om virtual reality naar een hoger niveau te tillen.

Drie beschrijvende woorden die een zeer betrouwbare Metaverse ervaring aanduiden met zo’n natuurlijke ervaring dat men zichzelf kan waarnemen. De vrijheid om te zwerven en de ware (virtuele) realiteit te ervaren.

De aankondigingen waren inderdaad wat werd geteased in de uitnodiging voor de conferentie van “een nieuw product dat verschillende generaties vooruit is op alles wat momenteel op de markt is.”

De specificaties van de nieuwe headset zijn niet minder dan indrukwekkend.

VR Expert - Pimax headset

De specificaties

Beeldscherm: 2x 5,5-inch QLED (Mini-LED backlit) beeldscherm met 12K resolutie (1200 PPI), Refresh rate: 200Hz, en Bionic Lens System (Fresnel + Aspheric met 35 PPD piekgetrouwheid)
Chipset: Gemini Architectuur – Qualcomm XR2 + Pimax aangepaste PC VR Engine
Gezichtsveld: Horizontaal 200°
Automatische IPD aanpassing: IPD bereik: 57-72 mm
Audio: Deluxe luidsprekermodule gemaakt door Tectonic
Connectiviteit: PC aansluitingen: Glasvezelkabel, Wifi 6E – 6GHz, en een optionele WiGig 60GHz module
Volgen: Tobii eye tracking module (2x camera’s), 2x camera’s voor gezichtsherkenning, en 3x camera’s voor lip- en volledige lichaamsherkenning
Comfort: Aan achterzijde gemonteerde, verwisselbare batterij van 6000 mAh, en verwisselbaar achterkussen
Accessoires: SteamVR 2.0/1.0-compatibel via cover, Cellular 5G-cover voor CloudXR-verbinding, en Mixed Reality-cover

Wat valt op?

Buiten de indrukwekkende resolutie die wordt behaald, is het de moeite waard om de geavanceerde connectiviteitsmogelijkheden op te merken. Hier gaf Pimax weer dat het voor soepele en naadloze streaming van video games was. Een groeiende ontwikkeling binnen de videogames industrie van streaming, zoals Google Stadia.

De nieuwe revolutionaire headset zal twee verschillende modi hebben. Een PC VR modus voor hoge prestaties en een standalone modus voor meer vrijheid.

Het verschil is dat de bovenstaande prestatiespecificaties aanwezig zijn voor de PC VR-modus. Terwijl de vrijstaande stand-alone modus zal resulteren in resoluties tot 8K, met een maximale refresh rate van 120Hz en een 150-graden HFOV. Nog steeds indrukwekkend aangezien de headset niet bekabeld zal zijn.

Maar omdat de PC-modus een bijna quantum-achtige supercomputer vereist om de nieuwe headset te laten werken, heeft Pimax ook een soort draagbaar VR-station aangekondigd dat de headset naadloos in deze PC-modus zal laten werken. Een soort spelconsole, maar dan voor de Pimax headset.

VR Expert - Pimax headset

Samenwerking met Tobii

Pimax kondigde verder aan dat de headset in staat zou zijn om oogbewegingen, gezichtsuitdrukkingen, handbewegingen en zelfs de bewegingen van het hele lichaam te tracken door middel van 11 camera’s. Een indrukwekkende camera-tracking reeks deels geworteld in de nieuwe samenwerking met de Zweedse industrie-leidende eye-tracking bedrijf Tobii.

Pimax verklaarde dat de samenwerking hun VR-producten in staat zou stellen om foveated rendering uit te voeren. Een VR-schermtechnologie die gebruik maakt van eye-tracking om de resolutie in het perifere gezichtsveld van het individuele oog te verlagen. Een vorm van dynamische resolutietechnologie die de prestatievereisten aanzienlijk verlaagt en de optimalisatie verhoogt.

Johan Hellqvist, VP XR bij Tobii, zegt over de nieuwe samenwerking: “We zijn verheugd over de mogelijkheid om samen met Pimax de grenzen te verleggen voor state-of-the-art en echt meeslepende VR-ervaringen.”

Robin Weng, oprichter en voorzitter van Pimax, verklaarde in reactie hierop dat “Tobii’s bewezen staat van dienst in het inzetten van eyetracking in de VR-markt voor head-mounted displays (HMD’s) maakt het de beste partner om mee samen te werken aan onze direct-to-consumer producten.” Terwijl Tobii’s “eye-tracking oplossing Pimax in staat stelt krachtigere apparaten en meeslepende ervaringen te creëren…”, zo concludeert Robin.

De headset gaat 2.399 dollar kosten en zal eind 2022 op de markt komen, gekoppeld aan de winstgevende feestdagen van volgend jaar.

Meer details krijgen we te horen op de CES volgend jaar.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.